Inaugurarea „Caselor Călătoare” de la Valcău de Jos

LUCIAN BAN și MAT MANERI vor lansa albumul „Transylvanian Folk Songs” la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj
17 octombrie 2022
Transilvania Jazz Festival Zalău la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj
22 octombrie 2022

Inaugurarea „Caselor Călătoare” de la Valcău de Jos

La Valcău de Jos, la gospodăria familiei Florin și Felicia Sabău, a avut loc duminică, 16 octombrie 2022, evenimentul de inaugurare a celor două case mutate și reconstruite în cadrul proiectului cultural „Case Călătoare”, un proiect derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj, în parteneriat cu Asociația Sinaptica și Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului, și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În prezența a peste o sută de localnici și oaspeți din județ și din țară, a echipei de proiect și a primarului comunei, Ioan Roșan, s-a scos în evidență importanța demersului de păstrare și promovare a patrimoniului reprezentat de casele tradiționale din județul Sălaj și nu numai.

Casa „Florii a Țuțulaghi” și casa „Vironi Burenoii” au fost mutate și reconstruite prin tehnici arhaice, folosind materiale tradiţionale, identice sau foarte asemănătoare cu cele originale.

Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment folcloric realizat de tinerii dănțăuși ai formației „Spiridușii Valcăului” (instructori Gabriel Boticaș și Ariana Tunogyi).

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/casecalatoare.

Daniel Săuca, Manager

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.