Lecturi publice Corina Ozon la „Pedagogic” și CNS

„Transylvanian Folk Songs” la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj
11 noiembrie 2022
Alice Valeria Micu, „Delictul de iubire”
17 noiembrie 2022

Lecturi publice Corina Ozon la „Pedagogic” și CNS

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în parteneriat cu Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai”, Colegiul Național „Silvania” și dramaturgul Flavius Lucăcel, organizează vineri, 18 noiembrie 2022, două lecturi publice susținute de scriitoarea Corina Ozon : de la ora 11.10 la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău și de la ora 12.10 la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

Corina Ozon s-a născut la Timișoara și locuiește în București. A absolvit Facultatea de Filologie (Universitatea de Vest din Timișoara) și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea București), și e doctorand în Științele Comunicării la Universitatea București și la Universitatea Paul Valery Montpellier. Este realizatoarea podcastului „Rețeaua de povești” și a proiectului online dupa35.com.

Corina Ozon a debutat în anul 2014 cu „Zilele amanților”, care a devenit primul volum dintr-o serie de șase cărți- „Amanții” (2014-2021), care a strâns o comunitate mare de fani. Au urmat volumul de proză scurtă „Până când mă voi vindeca de tine” (2016), o suită de povești inspirate din cazuri reale; romanul „Tentații” (2016), despre condiția femeii românce contemporane; romanul „Codul lui Zoran” (2018), inspirat din cazul real al unui inginer care ajunge om al străzii; romanul „Dincolo de furtună” (2019), având ca punct de pornire povestea pictorului Dimitrie Berea, emigrat în SUA în anii postbelici. Titlurile au apărut la Editura Herg Benet, iar „Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire” (2017), o colecție de eseuri, la Editura Univers. Cartea de debut „Zilele amanților” a fost pusă în scenă de Teatrul independent „Teatru la infinit” (Sibiu) în anul 2019.

Volumul de proză scurtă „Povești scrise în palmă” (2022), publicat la Editura Național&Editura pentru Artă și Literatură, se înscrie într-un registru narativ diferit, în care întâmplările reale sunt presărate cu elemente fantastice a căror semnificație o putem înțelege fiecare odată cu maturizarea. Cartea poate fi o „călătorie a eroului”, în căutarea de sine și a sensurilor iubirii, intermezzo-urile lirice fiind conectori între planurile real și fantastic, între ceea ce am proiectat să fim și ceea ce suntem.

Cărțile au fost prezente și la evenimente peste graniță : Londra, Roma, Torino, ICR Bologna, Madrid, Lyon, Chambéry, ICR Viena, Toronto, Montreal, Detroit, Chicago.

În anul 2015, Corina Ozon a fost primul autor român premiat cu Silver for Excellence la Gala internațională PR Award, pentru promovarea cărților în online, iar în 2017 a fost în Top 100 femei de succes realizat de revista „Capital”.

Despre volumul de proză scurtă „Povești scrise în palmă” puteți citi o cronică semnată de Carmen Ardelean în numărul 214 (noiembrie 2022) al revistei Caiete Silvane (https://caietesilvane.ro/irizari-tarzii/).

www.corinaozon.com

www.culturasalaj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *