O nouă carte la Editura „Caiete Silvane”: Ion Pițoiu-Dragomir, „Zori la Bălgrad”

Balul Joc Tradițional
9 martie 2019
Regulamentul Concursului judeţean de recitare din poezia românească – 11 mai 2019
11 martie 2019

O nouă carte la Editura „Caiete Silvane”: Ion Pițoiu-Dragomir, „Zori la Bălgrad”

O nouă carte la Editura „Caiete Silvane”: Ion Pițoiu-Dragomir, „Zori la Bălgrad” (poeme), volum apărut cu sprijinul Asociației

„Armonii culturale”.

 

 

Scriitorul Ion Piţoiu-Dragomir, poet, nuvelist, romancier, s-a remarcat şi în alte domenii ale culturii, ca eseist pe teme psiho-pedagogice, religioase, culegător de folclor literar, îndrumător artistic etc.

Apreciat la unele concursuri literare (premii, menţiuni), a colaborat la diferite publicaţii, fiind antologat în unele lucrări de referinţă.

 

Absolvent de Litere, Ion Piţoiu-Dragomir are discipoli cu volume publicate, unele dintre acestea fiind evidenţiate de personalităţi culturale ale ţării.

 

Este autorul unor volume de poezii precum: În răs-cruci, Ana-TEME în cântec, În-crinări, Tur-nul de viespi, Prin-soare cu şoimii, Ful-ger de irişi, Scor-pioni de cleştar, Panoplia lui Nero, Sânger albastru, Dresorul de spini, Pergole pe fulger, Fire de Mare-şal, La-crima lui Moromete etc.

 

Au fost bine primite creaţii ale sale în metrică japoneză: Săbii nipone de rouă, Samurai de crini, Gheişe de rubin, Miracole, Ikebane de jad.

 

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj și al Cenaclului literar „Silvania”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *