Sălajul sărbătorește Ziua Culturii Naționale

A apărut ediția online a nr. 216 al revistei Caiete Silvane
11 ianuarie 2023
Spectacol Hora Unirii la Zalău
17 ianuarie 2023

Sălajul sărbătorește Ziua Culturii Naționale

Consiliul Judeţean Sălaj, prin instituțiile subordonate – Biblioteca Județeană „Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău – vă invită la activitățile pe care le organizează vineri, 13 ianuarie, cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Între orele 10.00 și 13.00, în Sala Porolissum a CCAJS se vor desfășura diferite ateliere pentru copii, în cadrul cărora cei mici vor realiza invitații după șablon, folosind o imagine a Zalăului de odinioară, cărți de povești urbane, reproduceri în creion sau cărbune după o pictură din colecția de artă a Muzeului, semne de carte și puzzle-uri educative. De asemenea, copiii sunt așteptați să descopere Colțul de lectură, să participe la jocuri de rol din operele autorilor români, dar și să își testeze cunoștințele generale.

De la ora 11.30, cei interesați sunt invitați în sala mică de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, la vernisajul expoziției fotodocumentare „Zalău 550”.

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită și prin muzică și poezie. Astfel, de la ora 12, tot în sala mică, elevi și profesori de la Școala Populară de Arte și Meserii din cadrul CCAJS, de la clasele de pian, vioară, canto muzică ușoară și trupa „Art Band” vor susține un concert, presărat cu momente lirice oferite de membri ai Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj și ai Reprezentanței Zalău a filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România.

Vă așteptăm alături de noi să celebrăm împreună Ziua Culturii Naționale!

Andreea Marton, purtător de cuvânt CJ Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.