Sfarsitul sarbatorilor de iarna

AJUNUL BOBOTEZEI
5 ianuarie 2008
ztv
Sfantul Ioan Botezatorul
7 ianuarie 2008

Sfarsitul sarbatorilor de iarna

    Alaturi de semnificatia bisericeasca, ziua de Boboteaza, in care se sfinteste “firea apelor” iar crestinii aduc in case Agheasma Mare, adica apa care este sfintita numai o data in an, la 6 ianuarie, are si semnificatii in popor care spun ca in preajma acestei date ciclul sarbatorilor calendaristice se sfarsesc.

    O zi mai tarziu, in 7 ianuarie, Biserica Ortodoxa il serbeaza pe Sfantul Ioan Botezatorul, aceasta zi marchand finalul sarbatorilor de iarna, urmand ca din zilele urmatoare, oamenii sa isi reia activitatile obisnuite.
    Daca pentru crestinii ortodocsi si pentru cei catolici de rit latin – care in 6 ianuarie serbeaza Epifania sau Ziua Magilor – pentru credinciosii de stil vechi sarbatorile de iarna sunt in toi, acestia sarbatorind acum Ajunul Craciunului. Indiferent care ar fi religia pe care o practicam, important este ca traditia pastrata din mosi-stramosi ne invata ca la sarbatori trebuie sa fim buni, drepti, sa nu purtam vrajba unii altora si sa petrecem cu bucurie alaturi de cei dragi sufletelor noastre.
    Cei mai putin incantati de finalul sarbatorilor de iarna sunt elevii care de maine, 7 ianuarie se vor intoarce la cursuri pana in 1 februarie, cand se vor bucura de vacanta dintre semestre.
    Pe aceasta cale, echipa ZalauTV transmite un sincer si calduros LA MULTI ANI! Tuturor ce isi serbeaza maine ziua numelui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *