Teodor Sărăcuț-Comănescu, Restituiri (povestiri), la Editura Caiete Silvane

Concert coral de muzică sacră Venite Adoremus
3 decembrie 2019
Un spectacol despre mame pe care ar trebui să-l vadă toți bărbații
9 decembrie 2019

Teodor Sărăcuț-Comănescu, Restituiri (povestiri), la Editura Caiete Silvane

Teodor Sărăcuț-Comănescu, Restituiri (povestiri), ediția a II-a, adăugită și îmbunătățită, Editura Caiete Silvane, Colecția „Scriitori

sălăjeni”, Zalău, 2019

 

Autorul s-a născut la 26 februarie 1954, în localitatea Bulz din judeţul Bihor. Este licenţiat în Litere, iar din anul 2009 a obţinut un doctorat în Poetică şi stilistică la UBB Cluj.

Restituiri… O carte pentru toate vârstele. O carte a trecutului, dar şi a prezentului din noi. O carte a frustrărilor şi existenţei grave. Personajele sunt entităţi care poartă aceeaşi mască şi sunt măşti ale unei existenţe singulare.

Vocea unui personaj: „Îl părăsiseră toate simţurile exterioare, sau mai degrabă se aliaseră în sprijinul celor interioare şi acum inima şi mintea lui păreau să se unească în luarea unei decizii care putea însemna pentru sine fie un act al vitalizării trecutului, extrem de viu în minte, la fel ca imaginile unei pelicule îngrijite de oameni competenţi, fie o catastrofă. Era certificat faptul că nu putea să se sedimenteze în mintea lui o altă imagine vie, fără o radiografie a acelor momente care l-au marcat mereu în anii din urmă şi care constituiau acum suportul nealterabil al unei decizii de om matur ce nu acceptă rabaturi vizavi de acţiunile sale individuale” (Cumpăna).

Caiete Silvane, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

http://www.caietesilvane.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =