Trei lansări de carte: Nicolae Mocuța, Camelia Burghele, Maria Popiț

Zilele revistei „Caiete Silvane”
20 septembrie 2021
Zilele revistei „Caiete Silvane” Dublă lansare de carte Ioan F. Pop: „Solilocvii inutile” și „poemele umbrei”
21 septembrie 2021

Trei lansări de carte: Nicolae Mocuța, Camelia Burghele, Maria Popiț

În cadrul Zilelor revistei „Caiete Silvane”, în sala „Porolissum” de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, joi, 23 septembrie 2021, de la ora 17 vor avea loc trei lansări de carte: mai întâi, volumul de memorii semnat de medicul veterinar Nicolae Mocuța, doctor în medicină veterinară, personalitate a Sălajului care a avut o contribuție majoră în cercetarea națională de profil, volum intitulat „Liniștea amurgului”. Deși pare o carte de amintiri, demersul este, de fapt, o pledoarie pentru meseria de medic veterinar.

Va urma „Șapte povești din Țara Silvaniei”, noul volum al Cameliei Burghele, apreciat etnolog / antropolog cultural, care vine în fața publicului cu noi povești culese de la țăranii din satele sălăjene, subliniind astfel nu doar importanța cunoașterii tradiționale ci și frumusețea satului sălăjean.

În final, va fi prezentată cartea Mariei Popiț, „Preoteasa, mândru nume”, o culegere de texte etnografice care vorbesc despre cotidianul și sărbătoarea populară, așa cum sunt acestea trăite de țăranii din satul sălăjean Preoteasa.

Toate cele trei cărți au apărut la Editura „Caiete Silvane” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.