Vernisaj expoziție la CCAJS: „Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj”

Festivalul Județean de Teatru pentru Elevi
24 noiembrie 2022
Câștigătorii celei de-a IX-a ediții a Festivalului Județean de Teatru pentru Elevi
29 noiembrie 2022

Vernisaj expoziție la CCAJS: „Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj”

Asociația Arhaic/Ambulanța pentru Monumente Sălaj

În urma unei veri lungi în care am făcut cercetare de teren, a venit momentul să împărtășim rezultatele muncii noastre în cadrul unei prime expoziți. Prin intermediul proiectului „Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj” am străbătut satele sălăjene pentru a documenta o categorie aparte de patrimoniu construit: porțile vechi. Nu ne-am limitat la sate ci am străbătut și orașele în contextul în care, în zona urbană, evoluția spațiului contruit este una mai dinamică iar presiunea înnoirii porților este chiar mai mare decât în zona rurală.

Scopul: conștientizarea publicului larg în legătură cu valoarea, importanța și frumusețea acestei categorii de patrimoniu construit din lemn și piatră, anume porțile și gardurile vechi – elemente funcționale ale oricărei gospodării și care înglobează elemente de artă și meșteșug.

Vernisajul primei expoziții va avea loc în data de 29.11.2022 la ora 19:00 și va fi găzduită de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în sala Porolissum, Piața 1 Decembrie 1918, nr.12.

Acest proiect cultural este susținut financiar de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Centrul de Cultura si Arta al Judetului SalajMuzeul Judeţean de Istorie şi Artă – ZalăuMuzeul Judetean Satu MareTarnat – Kalotaszeg Durabil.
Echipa proiectului este formată din: Cornelia-Florina FecheteMadalina Varga și Bogdan Ilieș.
#OrdinulArhitecțilordinRomânia
#CentruldeCulturasiArtaalJudetuluiSalaj
#MuzeulJudeţeandeIstorieşiArtăZalău
#MuzeulJudeteanSatuMare
#AsociațiaTarnatKalotaszegDurabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.