Vernisaj live a expoziției online ,,Sănătate, că-i mai bună decât toate! Oameni, epoci, tratamente medicale”

„Irod, un om de treaba care pierde ocazia” – pr. Nicolae Pavel
7 aprilie 2020
„Ajuta si tu la crucea cuiva” – Simon din Cirene – pr. Nicolae Pavel
8 aprilie 2020

Vernisaj live a expoziției online ,,Sănătate, că-i mai bună decât toate! Oameni, epoci, tratamente medicale”

Joi, 09 aprilie 2020 la ora 18, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită la vernisajul expoziției online ,,Sănătate, că-i mai bună decât toate! Oameni, epoci, tratamente medicale”, ce va avea loc live pe pagina de Facebook a muzeului https://www.facebook.com/muzeuzalau.ro/

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă propune o incursiune în trecutul preocupărilor pentru menținerea sau recuperarea sănătății omenirii într-un mod inedit: o expoziție online ce prezintă o serie de texte, imagini, desene, reconstituiri și reproduceri ale unor texte antice și medievale pe tema sănătății.

În cadrul acestei expoziții sunt prezentate informații despre practici chirurgicale deosebit de riscante practicate din trecutul cel mai îndepărtat, cum ar fi trepanația craniilor sau nașterea prin cezariană ori despre tratamente dentare, tratarea problemelor oculare, despre virtuțile terapeutice ale unor plante, ciuperci sau preparate. Sunt prezentate de asemenea, informații prețioase despre instrumente medicale din vremea dacilor, despre vechimea tratamentului realizat prin acupunctură, despre medicina din vremea romanilor și din evul mediu. Aceste informații provin inclusiv din cercetări arheologice derulate în zona Sălajului de specialiștii muzeului.

Aceasta este o prima parte a expoziției ce se referă la perioadele cele mai vechi până în evul mediu.

Expoziția poate fi vizitată pe http://muzeuzalau.ro imediat după vernisaj! Vă așteptăm pe pagina noastră de Facebook la acest eveniment inedit.

Așadar #stațiacasă venim noi la voi în această perioadă. Vă pregătim și alte surprize în perioadă următoare, atât pe pagina de Facebook, cât și pe site.

Dr. Corina Bejinariu

Manager MJIAZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *