Vernisajul expoziției „Împărtășește-ți culorile! Ziua Bolilor Rare 2024”

A apărut Anuarul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj
21 februarie 2024
Spada de bronz are peste 3000 de ani. Vezi mai multe informatii
21 februarie 2024

Vernisajul expoziției „Împărtășește-ți culorile! Ziua Bolilor Rare 2024”

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, instituție subordonată Consiliului Județean Sălaj vă invită să participați la vernisajul expoziției „Împărtășește-ți culorile! Ziua Bolilor Rare 2024” organizată în colaborare cu Asociația Prader Willi din România și Centrul NoRo din Zalău, în contextul Zilei Internaționale de Conștientizare a Bolilor Rare.
Evenimentul are loc în data de 27 februarie 2024, începând cu ora 10,00, în sala ”Clio High Tech” a muzeului și este deschis publicului larg, oferind o oportunitate unică de a descoperi lucrări impresionante create de beneficiarii Centrului NoRo.
Tema acestei expoziții, „Împărtășește-ți culorile! Ziua Bolilor Rare 2024”, reflectă diversitatea și individualitatea fiecărui participant implicat, ilustrând lupta și reziliența persoanelor afectate de boli rare.
Lucrările expuse sunt disponibile pentru achiziție, iar banii strânși vor constitui donații în sprijinul activităților desfășurate de Centrul NoRo.
Suntem mândri să susținem această inițiativă care aduce în prim-plan creativitatea și talentul beneficiarilor Centrului NoRo, oferindu-le o platformă pentru a-și împărtăși povestea prin intermediul artei. Ne dorim ca această expoziție să sensibilizeze publicul cu privire la importanța conștientizării bolilor rare și să contribuie la susținerea acestor cauze. Vă așteptăm cu drag să participați la acest eveniment și să fiți parte dintr-un lanț global de lumină, alături de milioanele de oameni din întreaga lume care marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Bolilor Rare pe 28 februarie 2024.
Informații de background:
Ziua Bolilor Rare 2024 este în 28 februarie. Anul acesta tema celor de la Rare Disease Day este “Global chain of lights”, adică un lanț global de lumini. În 28 februarie toți ar trebui să marcăm această zi, indiferent dacă avem sau nu o boală rară, indiferent dacă cunoaștem sau nu pe cineva cu o boala rară.
Conform rarediseaseday.org exista:
✴300 de milioane de persoane cu boli rare
✴6000 de boli rare
✴72% din bolile rare sunt genetice
✴70% din bolile rare apar în copilărie.
Vino și tu alături de noi în această campanie de conștientizare a bolilor rare! Arată-ne că nu suntem singuri! Avem pentru tine informații, pentru cei mici stegulețe în culorile campaniei și pictură pe față și vă oferim posibilitatea de a achiziționa lucrări artistice remarcabile realizate de prietenii noștri care să vă amintească faptul că există și oameni care au o boală rară.
Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *