Workshop: „INOVAȚIA în restaurarea patrimoniului cultural. NECESITATE ȘI OPORTUNITATE”

Un nou volum de versuri semnat de Thököly Vajk – „A belső szoba”
31 mai 2024
Fanfara “Promenada” a Casei Municipale de Cultură va susține, azi, începând cu ora 17.00, un spectacol în foişorul din Parcul Central Municipal
2 iunie 2024

Workshop: „INOVAȚIA în restaurarea patrimoniului cultural. NECESITATE ȘI OPORTUNITATE”

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Sălaj, în parteneriat cu Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România, organizează workshop-ul „INOVAȚIA în restaurarea patrimoniului cultural. NECESITATE ȘI OPORTUNITATE”.

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău anunță organizarea unui workshop remarcabil, dedicat inovațiilor în restaurarea patrimoniului cultural. Evenimentul, intitulat „INOVAȚIA în restaurarea patrimoniului cultural. NECESITATE ȘI OPORTUNITATE”, va avea loc în perioada 3-4 iunie 2024 și va reuni 30 de restauratori și investigatori din zece muzee și institute de cercetare din România: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul Național al Țăranului Român București, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Muzeul de Istorie Turda, Muzeul Județean Satu Mare, Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică – UBB Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

Suntem încântați să găzduim acest workshop, care oferă o platformă esențială pentru schimbul de cunoștințe și expertiză în domeniul restaurării patrimoniului cultural. Este o oportunitate extraordinară de a învăța despre cele mai recente inovații și de a colabora cu profesioniști de renume din întreaga țară” – Emanoil Pripon, cercetător științific Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

Scopul workshop-ului este de a prezenta și dezbate metodele moderne de investigare și restaurare a pieselor de patrimoniu, subliniind atât necesitatea, cât și oportunitățile pe care inovațiile tehnologice le aduc în acest domeniu. Participanții vor avea ocazia să cunoască și să împărtășească bune practici, contribuind astfel la dezvoltarea și perfecționarea tehnicilor de conservare și restaurare a patrimoniului cultural.

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *