Ziua Nationala a Tineretului

Centrul Culturii Traditionale Salaj
15 aprilie 2008
Caiete Silvane
Caiete Silvane
7 mai 2008

Ziua Nationala a Tineretului

 Tineri

 Chiar dacă mulţi dintre tineri nu ştiu că pe 2 mai se sărbătoreşte Ziua Naţională a Tineretului, nu-i timpul pierdut să se informeze şi să afle că, în toată ţara, ziua lor este sărbătorită aşa cum se cuvine."Ziua nationala a tineretului" în România, a fost instituită prin Legea 425/25.X.2004.

Cu prilejul acestei zile sunt organizate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului.15 deputaţi de la toate formaţiunile politice parlamentare au iniţiat proiectul legislativ privind "Ziua Naţională a Tineretului", propunere nesusţinută de Guvern, respinsă de Senat, dar care în octombrie 2004 , a fost adoptata de plenul Camerei Deputaţilor, aceasta fiind şi Camera decisivă.
Ziua de 2 mai a devenit de atunci "Ziua Naţionala a Tineretului".
Textul legii prevedea iniţial că această zi este liberă pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, dar Comisia de învăţământ a respins această propunere, întrucât a ţinut cont de principiul constituţional conform căruia cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice.Ziua Naţională a Tineretului se sărbătoreşte la noi din 2005, în fiecare an pe 2 mai, potrivit unei legi în acest sens, adoptată în Camera Deputaţilor în 2004. Pe 2 mai, numai românii marchează Ziua Tineretului. Ziua Internaţională pentru Tineret este pe 12 august.

În 2008, Ziua Tineretului a fost decretată zi liberă pentru toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *