Mancaruri alese la Festivalul Cepei

Inaltarea Domnului
Rugaciuni pentru noul an scolar
15 septembrie 2008
Ciado
Arta contra Drog
23 septembrie 2008

Mancaruri alese la Festivalul Cepei

CeapaZeci de oameni au luat parte la Festivalul Cepei din Pericei judetul Salaj.Vor fi 2 zile de sarbatoare,atfel sambata a avut loc o prezentare a mai multor mancaruri din ceapa,alaturi de muzica si dansuri.Au fost preparate 5 mancaruri specifice

zonei Pericei:bograci cu carne de porc, bograci cu carne de miel, bograci cu crier si rinichi, bograci din peste si bograci de fasole cu ciolan toate avand ca ingredient special ceapa.

Mancarurile cum spuneam adineauri au la baza o cantitate consistenta de ceapa.Pentru aceste delicatesuri au fost curatate 150kg de ceapa.Sunt preparate toate afara in aer liber.Timpul de preparare este de 3-4 ore.Bograciul cu creier si rinichi este preparat dupa o reteta speciala adusa din Italia de catre bunicul bucatarului Gaspar Attila . Se gateste de Anul Nou in fiecare an.Cartofii in aceste arte culinare sunt pusi ultima data.

Boncidai Csaba primar: Asteptam cat mai multa lume la acest eveniment care dureaza 2 zile.Anul acesta nu am mai impletit o cununa de ceapa pentru ca nu am vrut sa ne intrecem pe noi.De anul trecut comuna Pericei este inscrisa in cartea recordurilor ca detinatoare a recordului mondial privind realizarea celei mai lungi cunune din ceapa.Duminica va avea loc inaugurarea salii de sport si vor fi depuse coroane la monumente dupa slujba ecumenica de la biserica.

Padurean Gregoriu invitat:Mancarea are un gust deosebit tocmai pentru ca contine ceapa din Pericei.Am fost prezent la eveniment si anul trecut si m-am simtit minunat.Cu siguranta voi reveni si la anul.

Vlad Galateanu invitat:Sunt impresionat de mancarurile de aici, gustul adevarat este dat desigur de ceapa.Va invit sa gustati si voi aceste minunatii.

Seredai Gyongyi invitata: Nu am cuvinte sunt foarte bune.Am sa vin de fiecare data cand voi fi invitata.

Matyi Istvan invitat:Sunt aici cu copii de la ansamblu de dansuri populare.Imi place atat fasolea cat si ciolanul de porc din aceast bograci extrem de gustos.

Reamintim ca cununa de ceapa de anul trecut a cantarit aproximativ 5 tone si a avut o lungime de 4.518m.Din pacate ploaia nu a tinut cu cei prezenti sambata 20.09.208 la Festivalul Cepei dar acest lucru nu-i va impiedica sa ramana in continuare la spectacol.

Duminica distractia va continua.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *