Medalii oferite de Muzeul Memorial al Holocaustului cu ocazia Zilei Internaționale a Holocaustului

La Multi Ani Csapo Zoltan!
19 ianuarie 2022
La Multi Ani Kevin!
23 ianuarie 2022

Medalii oferite de Muzeul Memorial al Holocaustului cu ocazia Zilei Internaționale a Holocaustului

Anul 2012 este unul de referință pentru activitățile educaționale ale Muzeului Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord de la Șimleu Silvaniei. Cu ocazia primei ediții organizate de muzeu a Zilei Internaționale a Holocaustului, în prezența Ambasadorului Statului Israel în România E.S. Dan Ben-Eliezer au fost semnate documentele care stau la baza proiectului de înfrățire dintre Șimleu Silvaniei și Petach Tikva. Proiectul se bazează în special pe conceptul Tineri Ambasadori ai celor două state care anual fac schimb reciproc de experiență în cadrul programului organizat de primăria Șimleu Silvaniei și cea din Petach Tikva.
Anul acesta se împlinesc 10 ani de proiecte educaționale, organizate cu ocazia zilei de 27 ianuarie, care a fost desemnată ca Ziua Internațională a Holocaustului de către Organizația Națiunilor Unite. Muzeul Holocaustului de la Șimleu Silvaniei a beneficiat constant de sprijinul unor persoane, familii sau instituții în fiecare demers inițiat, parteneriatele naționale și internaționale i-au asigurat funcționalitatea, iar proiectele l-au consacrat ca spațiu de educație, rememorare și comemorare. 
După un deceniu de activități diverse organizate pentru a marca Ziua Internațională a Holocaustului, muzeul de la Șimleu Silvaniei va oferi Duminică, 23 Ianuarie,  10 medalii ca semn de apreciere și recunoștință, unor persoane sau instituții care au contribuit la susținerea constantă a educației referitoare la problematica Holocaustului. 
Tot în cadrul activității vor fi prezentați noii Tineri Ambasadori din Șimleu Silvaniei care vor reprezenta orașul și România, în proiectul cu orașul Petach Tikva din Israel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.