„MI API – 20 de ani”

La multi ani Dan Dragos!
16 decembrie 2023
Hendea Vivien Natasa a reprezentat cu succes Clasa stelutelor
18 decembrie 2023

„MI API – 20 de ani”

Marți, 19 decembrie 2023, catedra de matematică și informatică a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, organizează evenimentul „MI API – 20 de ani” prin care se dorește aniversarea a 20 de la apariția primului număr al Revistei de Matematică și Informatică „MI API”.
Evenimentul se bucură de prezența doamnei conf. univ. dr. Eugenia Duca de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și al domnului prof. univ. emerit dr. Dorel Duca de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. Aceștia, alături de actuali și foști membri ai catedrei de matematică-informatică ai Colegiului Tehnic „API”, dar și de profesori de matematică și informatică din județ sau de alți invitați vor asista la lansarea numărului aniversar al revistei MI API.
Istoria revistei dar și numărul aniversar (numărul 24 al seriei noi), vor fi prezentate de domnul prof. Mirel Matyas, coordonator al revistei în perioada 2003-2020. Domnul prof.univ. emerit dr. Dorel Duca va susține conferința cu tema „Infinitul în aritmetică, teoria mulțimilor, astronomie și filozofie”.
Primul număr al revistei de matematică și informatică MI API, subintitulată „revista celor cu minți”, a văzut lumina tiparului în decembrie 2003, la inițiativa profesorilor Mirel Matyas și Florin Morar. Până în aprilie 2006 au apărut 10 numere. După o pauză de 6 ani (2006-2012) în care revista nu a apărut, a fost lansată seria nouă a revistei, cu cod ISSN, cu o periodicitate de două numere pe an. Astfel, în perioada 2012-2023, au apărut 24 de numere. Cel mai recent număr este numărul aniversar, 24(34) / decembrie 2023, care însumează 80 de pagini.
De-a lungul anilor, coordonatori ai revistei au fost profesorii Mirel Matyas, Florin Morar, Paula Deac, Ioana Ionescu și Adonia Opriș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *