Premiera filmului ” SCHIMB VALUTAR „

Biserica de lemn
Bisericile de lemn din Salaj
6 octombrie 2008
Tribunalul Salaj
MANIFESTARI DE TIPUL USILOR DESCHISE
20 octombrie 2008

Premiera filmului ” SCHIMB VALUTAR „

Schimb valuntar

AGER FILM, va invita marti 21 octombrie, ora 19 – la PREMIERA filmului “SCHIMB VALUTAR”, scenariul Tudor Voican, regia Nicolae Margineanu, care va avea loc CASA DE CULTURA A SINDICATELOR ZALAU. Într-o lume coruptă, victima se transformă în agresor.

Cei doi se hotărăsc să emigreze în Australia. Emil vinde apartamentul şi maşina cumpărată la nuntă şi se mută cu familia la socrii care locuiesc într-o casă la periferie.

Emil merge la Bucureşti să schimbe leii în dolari. La casa de schimb e abordat de un individ care îi oferă un curs de schimb superior celui practicat de bancă. De teama poliţiei, schimbul se face rapid şi individul dispare. Emil constată că a fost înşelat. În schimbul banilor se trezeşte cu un teanc de hârtii fără valoare. E învins, rătăceşte prin oraş fără ţintă.

La poliţie, unde reclamă escrocheria, lui Emil i se spune că e vina lui că a schimbat bani în mod ilegal şi că sunt şanse mici de recuperare a banilor. La secţie o cunoaşte pe Lili (23 de ani, blondă, frumoasă), o prostituată din Moldova venită în România pentru a-şi căuta iubitul. Sfătuit de Lili, Emil îi face să creadă pe cei de acasă că a depus banii la bancă şi, dând peste o ofertă de muncă excelentă, a plecat în Germania.

Între timp, cutreieră casele de schimb din oraş. La un moment dat, îl găseşte pe hoţ în faţa unei alte case de schimb, împreună cu alţi complici. Emil îl urmăreşte pe escroc până acasă unde acesta se desparte de prieteni, intră peste el în casă şi îl snopeşte în bătaie pentru a-i da banii înapoi. Hoţul îi spune că nu mai are nici un ban pentru că a plătit nişte datorii…

 

Din distributie fac parte:

Cosmin Selesi
Aliona Munteanu
Andi Vasluianu
Doru Ana
Rodica Ionescu
Coca Bloss
Valentin Uritescu
Copilul Patrik Petre
Un film realizat cu sprijinul CENTRULUI NATIONAL AL CINEMATOGRAFIEI, COPRODUCATOR SOCIETATEA ROMANA DE TELEVIZIUNE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *