Salvati Copiii duce aparatura medicala necesara supravietuirii prematurilor la Zalau

Târg de mărțișoare tradiționale sâmbătă in Zalău
26 februarie 2020
Polițiștii din Sălaj au donat sânge
28 februarie 2020

Salvati Copiii duce aparatura medicala necesara supravietuirii prematurilor la Zalau

Salvati Copiii Romania doteaza Sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau cu o masa radianta, in valoare de 17.300 de Euro, care sa ii ajute pe medici sa intervina prompt si sa salveze vietile copiilor nascuti prematur. Dotarea de la Zalau este cea de-a 11-a realizata de Salvati Copiii cu sprijinul clientilor librariei online Libris.ro, care au donat in decurs de cinci ani peste 420.000 de Euro pentru dotarea maternitatilor din Romania cu aparatura medicala performanta.

Rata mortalitatii infantile ramane critica in judetul Salaj, de 11,1 la mia de copii nascuti vii pentru anul 2018, in conditiile in care media pe tara a scazut la 6‰, potrivit datelor finale ale Institutului National de Statistica. Consecinta a politicilor publice defectuoase, clivajul care exista intre zonele deservite de maternitati dotate performant si cele unde sectiile de terapie intensiva sunt cronic subdotate se traduce in sansa mica a copiilor nascuti prematur sau cu patologii grave de a supravietui.

Aceasta este cea de-a treia dotare pe care Salvati Copiii o face in judetul Salaj. Anterior, organizatia a donat Spitalului Judetean de Urgenta Zalau aparatura medicala in valoare de 17.349 de Euro. 

Una dintre sursele esentiale de finantare a efortului pentru salvarea vietilor nou-nascutilor prematur este mecanismul de redirectionare a unei cote din impozitul pe venit, bani care, neutilizati in scop social, raman statului. Pana pe 25 mai, fiecare contribuabil poate redirectiona 3,5% din impozitul pe venit catre Salvati Copiii Romania pentru dotarea maternitatilor cu echipamente medicale. Formularul 230 sau Declaratia Unica, precompletate cu datele de identificare ale organizatiei, pot fi descarcate de la adresa www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *