Târgul Regional de Știință CODE Kids Fest Sălaj 2022

La Multi Ani Septimiu Gudea!
17 octombrie 2022
Concursul Național „Eco Provocarea” 2022
17 octombrie 2022

Târgul Regional de Știință CODE Kids Fest Sălaj 2022

Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu” Sălaj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Sălaj, organizează joi, 20 octombrie, între orele 10,00-14,00, la Sala de Lectură a bibliotecii, Târgul Regional de Știință CODE KIDS FEST SĂLAJ 2022.
Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 4600 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.
„În județul Sălaj am dat startul acestui proiect în anul 2017, ca proiect pilot pentru șase biblioteci comunale, iar din anul 2018 avem Cluburi CODE Kids și în Biblioteca Județeană. Proiectul se întinde pentru fiecare echipă, pe o perioadă de doi ani, respectiv primul an de începători, iar al doilea se consideră ca fiind avansați. Urmează apoi Târgul de Știință, în care copiii își prezintă proiectele implementate în cadrul clubului, în cei doi ani de activitate. Aici avem ocazia să evaluăm activitatea cluburilor și să remarcăm evoluția copiilor în ceea ce privește partea de programare”, a declarat Mariana Lucia Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj.
În cadrul Târgului Regional de Știință CODE Kids Fest Sălaj 2022 vor putea fi vizionate 11 proiecte inedite, din sfera științei și a tehnologiei, create de membrii cluburilor de programare CODE Kids din biblioteci publice din județele Sălaj, Cluj, Bihor și Maramureș. Primele două proiecte declarate câțtigătoare vor participa la etapa națională a târgului.

         Cluburi CODE Kids participante în competiție:

Clubul Curioșii IT Zalău – Biblioteca Județeană Sălaj
Clubul Micilor Programatori – Biblioteca Comunală Bălan, Sălaj
Clubul The Magic Coders – Biblioteca Comunală Mirșid, Sălaj
Clubul Roboys Gherla – Liceul Teoretic ,,Kemény Zsigmond” Gherla, Cluj
Clubul CodeKids Sânmartin – Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin, Bihor
Clubul Traditional Coders – Biblioteca Orășenească Vișeu de Sus, Maramureș

                       Parteneri:

Clubul de robotică al Palatului Copiilor Zalău
Echipa de robotică Brainstorms a Colegiului Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău
Clubul SBCod Zalău

 În prezent, în bibliotecile publice din Sălaj Sălaj sunt active 4 cluburi unde copiii învață programare: Zalău, Bălan, Mirșid și Vârșolț. De-a lungul celor 5 ani, copiii care au ales să facă programare în cluburile înființate în bibliotecile publice din Sălaj au participat la zeci de concursuri și târguri de știință de unde s-au întors cu premii, au învățat să lucreze pe platforma Scratch și în AppInventor, au creat diverse aplicații, au programat roboți, au fost în vizită la diverse firme IT din Cluj-Napoca și Baia Mare, au învățat să socializeze și să aibă încredere în propriile forțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.