Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii CODE Kids Fest Maramureș – Sălaj 2021

La Multi Ani Ioan Terhes!
4 noiembrie 2021
La Multi Ani Anda!
6 noiembrie 2021

Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii CODE Kids Fest Maramureș – Sălaj 2021

Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu” Sălaj, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Asociația Culturală „Familia Română” și Fundația Progress organizează vineri, 5 noiembrie 2021, între orele 11:00-13:00, online pe platforma ZOOM, Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii, CODE Kids Fest Maramureș – Sălaj 2021.
Acest eveniment se desfășoară în cadrul proiectului „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 3500 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Proiectul CODE Kids se desfășoară în prezent în cluburi de programare din 27 județe ale României și din localități rurale din Republica Moldova. 
Vor putea fi vizionate opt proiecte inedite, din sfera științei și a tehnologiei, create de membrii cluburilor de programare CODE Kids din biblioteci publice ale județelor Maramureș și Sălaj:

Cluburi CODE Kids participante în competiție:
„Juniorii IT”, Zalău, Sălaj (două proiecte);
„Code Dojo” Copalnic-Mănăștur, Maramureș(un proiect);
„R8botix”, Firiza, Maramureș (două proiecte);
„Cavalerii IT-iști” Baia Mare, Maramureș (trei proiecte).

Invitat special: Ioana Mare – Hardware Integrator – Bosch Engineering Center Cluj-Napoca.

Prezentări ale partenerilor locali:

  • Prof. TIC și informatică – Loredana Gavriș – prezintă 2 proiecte ale copiilor din școlile partenere din Zalău: Editare video și Programare Arduino;
  • Echipa Robocorns a Colegiului Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, Vlad Koblicica, lider grup;
  • Colecția de Ozoboți a American Corner, Baia Mare, coordonator: bibliotecar Adina Dorolțan;
  • Tehnologia în sprijinul activităților de educație inovativă – Corina Șpan, Șef Serviciu Împrumut carte pentru Copii și Tineret.

„Târgurile de știință au devenit deja o tradiție pentru cluburile CODE Kids și partenerii noștri. În această toamnă culegem laurii după doi ani în care noua generație de absolvenți a învățat programare și a lucrat la proiecte digitale și tehnice. Experiențele pe care le trăiesc copiii în cadrul CODE Kids FEST și dorința lor de evoluție ne dau energie și încredere că ei pot schimba lumea linie cu linie. De aceea, an de an, investim în educația lor, le punem la dispoziție resurse, provocări interesante și suntem convinși că merită să-i susținem și să le arătăm recunoaștere în cadrul acestui festival de tehnologie.” – Ovidiu ANA, Manager de proiect CODE Kids România.
„În județul Sălaj am dat startul acestui proiect în anul 2017, ca proiect pilot pentru șase biblioteci comunale, iar din anul 2018 avem Cluburi CODE Kids și în biblioteca județeană. Proiectul se întinde pentru fiecare echipă, pe o perioadă de doi ani, respectiv primul an de începători, iar al doilea se consideră ca fiind avansați. Proiectul se încheie cu Târgul de Știință și Tehnologie, în care copiii își prezintă proiectele implementate în cadrul clubului, în cei doi ani de activitate. Aici avem ocazia să evaluăm activitatea cluburilor și să remarcăm evoluția copiilor în ceea ce privește partea de programare”, a declarat Mariana Lucia MARIAN, manager Biblioteca Județeană Sălaj.
„Pentru Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizarea acestui eveniment este o provocare și presupune un efort de adaptare pentru desfășurarea online. În acest mod valorificăm entuziasmul și munca bibliotecarilor și copiilor din județ, întrucât ei sunt cei care fac posibil acest târg”, a declarat Oana UNGUREAN, coordonator al cluburilor CODE Kids din județul Maramureș.
CODE Kids FEST Maramureș – Sălaj 2021 – Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii este subfinanțat de Fundația Progress.
CODE Kids – Programează viitorul comunității tale este o inițiativă națională de educație IT și STEM pentru copii, implementată de Fundația Progress, în parteneriat cu Simplon România, realizată cu sprijinul bibliotecilor publice din România.
Finanțator proiect: Romanian American Foundation (RAF).
Parteneri naționali: Institutul Aspen, CEZ Vânzare, Societe Generale Global Solution Centre.

agendă eveniment
TÂRGUL REGIONAL DE ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE PENTRU COPII
CODE KIDS FEST MARAMUREȘ -SĂLAj 2021
5 NOIEMBRIE 2021, ORELE 11 – 13
ONLINE, PE PLATFORMA ZOOM

11,00 – 11,15
Deschidere oficială – alocuțiuni

11,15 – 12,10 Prezentarea/susținerea proiectelor cluburilor de avansați CODE KIDS din județele Maramureș și Sălaj

12,10 – 12,45 Invitat special – Ioana Mare, Hardware Integrator la Bosch Engineering Center, Cluj-Napoca

Prezentări:
Prof. TIC și informatică – Loredana Gavriș – prezintă 2 proiecte ale copiilor din școlile partenere din Zalău: Editare video și Programare Arduino;
Echipa Robocorns a Colegiului Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare;
Colecția de Ozoboți a American Corner, Baia Mare;
Tehnologia în sprijinul activităților de educație inovativă – Corina Șpan – Șef Serviciu Împrumut Carte pentru Copii și Tineret

12,45 – 13,00 Premierea cluburilor CODE KIDS

Organizatori: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Maramureș;
Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu” Sălaj

Cluburi Code Kids participante:
„Juniorii IT”, Zalău, Sălaj
„CodeDojo” Copalnic-Mănăștur, Maramureș,
„R8botix”, Firiza, Maramureș,
„Cavalerii IT-iști” Baia Mare, Maramureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *