Sfanta Vineri
Colinde la catedrala Inaltarea Domnului
28 noiembrie 2008
Sf.Familie
MOMENT DE CÂNTEC şi LUMINĂ dedicat Sărbătorilor de Crăciun
10 decembrie 2008

IcoanaJoi, 4 decembrie 2008, ora 15,00 în sala mică de expoziţii a Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău, va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane pe lemn a artistului plastic IOAN LONGODOR, profesor

la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” din Zalău. Despre semnificaţia religioasă a icoanei este invitat să vorbească părintele vicar Ioan Ghiurco.

Organizată de Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Sălaj şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, sub genericul „Icoana, cel mai frumos dar”, expoziţia cuprinde 21 de icoane pe lemn de nuc, neprelucrat, ceea ce dă o notă de vechime şi o frumuseţe aparte lucrărilor. Desigur, cele mai multe picturi reprezintă Fecioara cu Pruncul, icoane cu Iisus, cu Fecioara Maria – dat fiind că ne aflăm în luna Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos -, însă nu lipsesc nici icoanele cu sfinţi – Sfântul Nicolae, Sfântul Ioan, Sfântul Petru şi Andrei.

Aşadar, cei care doresc să facă – ori să-şi facă lor şi casei întregi – un dar deosebit de Sfântul Nicolae şi de Crăciun pot alege una din icoanele pictorului Longodor. Va fi, desigur, un dar preţuit şi trainic.

Sunt invitaţi, însă, la vernisajul şi vizitarea expoziţiei toţi credincioşii – iubitori de frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *