Vernisaj expoziție ”Împărtășește-ți culorile!” Ziua Bolilor Rare 2023

La Multi Ani Mihnea Purdea!
15 februarie 2023
La multi ani Ovidiu Sandor!
20 februarie 2023

Vernisaj expoziție ”Împărtășește-ți culorile!” Ziua Bolilor Rare 2023

Vernisajul expoziției ”Împărtășește-ți culorile!” – Ziua Bolilor Rare 2023 are loc vineri, 17 februarie 2023, ora 10,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău
Expoziția ” Împărtășește-ți culorile!” – Ziua Bolilor Rare 2023 este organizată de către Alianța Națională pentru Boli Rare România și Asociația Prader Willi din România prin Centrul NoRo Zalău, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și Liceul de Artă ”Ioan Sima” Zalău, cu prilejul Zilei Internaționale a Bolilor Rare 2023. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 17 februarie 2023, la ora 10,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău.
O boală rară este o boală care afectează aproximativ 5 persoane din 10.000. Se estimează că în prezent există 300 de milioane de persoane cu boli rare, 6.000 de boli rare, 72 la sută din bolile rare sunt genetice, iar 70 la sută din bolile rare apar în copilărie. Pentru majoritatea bolilor rare nu există niciun tratament şi multe persoane afectate sunt nediagnosticate. În fiecare an, în luna februarie, marcăm Ziua Internațională a Bolilor Rare, pentru a creşte conştientizarea despre bolile rare, inclusiv despre impactul lor asupra vieţii pacienţilor şi familiilor lor. Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău se alătură, ca în fiecare an, Centrului NoRo în efortul comun de sensibilizare și, sperăm, încurajare a cercetătorii în domeniu şi a factorilor de decizie în abordarea nevoilor celor care trăiesc cu astfel de afecţiuni.
Vă invităm să vizitați o expoziție plină de culoare care spune povestea oamenilor cu afecțiuni rare din comunitatea noastră.

                                                                    Dr. Corina Bejinariu, 

Manager Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *