Baie in mare de Anul Nou la Marea Nordului

Inchizitia moderna – o dedicatie speciala a baptistilor pentru domnul Iosif Ton
8 ianuarie 2011
Orasul Charleroi o locaie din inima Europei
18 ianuarie 2011

Baie in mare de Anul Nou la Marea Nordului

Baie in mare

Baie in mare

Dacă pe 6 ianuarie românii ortodocşi sărbătoresc Boboteaza şi mulţi bărbaţi se aruncă în râuri pentru a recupera crucea cu care se sfinţesc apele, cel ce o scoate considerându-se norocos

tot anul; în Belgia, 5.500 de persoane au participat în după-amiaza zilei de 8 ianuarie 2011 la tradiţionala baie în mare de Anul Nou.

 

 

În acest an au fost cu 500 de participanţi mai puţini faţă de anul trecut, iar cei mai puţin curajoşi au urmărit evenimentul de pe dig. Baia a durat cam un sfert de oră, termometrele afişând sâmbătă pe plaja din Ostende 11 grade Celsius, iar în apa mării doar 4 grade. Serviciile de urgenţă au fost mobilizate ca o măsură preventivă, însă nu a fost nevoie de nicio intervenţie.

 

Departamentul de turism nu a fost încântat de faptul că s-au organizat şi alte maratoane asemănătoare în acelaşi timp în staţiunile balneare Bredene şi Wenduine (Le Coq), care au motivat evenimentul cu imposibilitatea staţiunii Ostende de a găzdui pe toată lumea.

Tradiţia scăldatului de Anul Nou este întâlnită şi în alt oraş de pe ţărmul Mării Nordului, portul francez Calais, înfrăţit cu oraşul Brăila din România, unde, pe 1 ianuarie 2011, 200 de înotători curajoşi au venit îmbrăcaţi în costume extravagante şi s-au scufundat în apa de 5 grade Celsius.

La ieşirea din mare, fiecare participant a primit câte un certificat de botez de la Asociaţia „Baia de gheaţă” cu grade diferite, în funcţie de temeritatea lor, cel mai înalt fiind cel al „Părului complet umed”. Şi aici anul acesta evenimentul a avut parte de mai puţini participanţi din cauza vremii geroase. Aceştia au primit pe plajă o supă de ceapă pentru a se încălzi.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *