Românii din Austria i-au cerut demisia Cancelarului austriac

România va prelua de la Qatar președinția Grupului Regional al INSARAG pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu, în 2024!
20 decembrie 2022
Parisul miroase urât și se pare că protestele vor continua
13 martie 2023

Românii din Austria i-au cerut demisia Cancelarului austriac

Duminică, 18 decembrie, a avut loc o manifestație în formă de protest, în fața biroului Cancelarului Karl Nehammer, în urma votului dat de Austria împotriva intrării României în spațiul Schengen.

La manifestație au participat în jur de 200 de români, familii mixte, dar și câțiva austrieci, nemulțumiți de atitudinea cancelarului față de poporul român.

Românii din Austria i-au transmis un mesaj clar de nemulțumire premierului austriac, arătând că sunt prezenți în Austria, că acolo lucrează, acolo își plătesc taxele (unii dintre ei de mai mult de 45 de ani) și contribuie împreună cu poporul austriac la prosperitatea țării.

Datorită bunelor relații dintre cele două popoare, datorită miliardelor de euro care ies din România prin firmele austriece, datorită lemnului cărat în Austria ani de zile, datorită comunității de români atât de bine integrată, cât și a multor altor motive, votul favorabil pentru intrarea României in spatiul Schengen, este o normalitate, nu o cerere din partea noastră, iar dacă nu puteți să exprimați corect acest lucru, trebuie să plecați acasă. Acesta a fost mesajul unanim transmis de manifestanții din fața cancelariei, scandându-se “rücktritt, rücktritt – demisia, demisia“.

La sfârșitul protestului organizatorii au redactat o scrisoare către Cancelarul Karl Nehammer în care s-a cerut reevaluarea urgentă a poziției lui. “Este poate pentru prima dată când românii din țară s-au unit cu cei din diaspora, într-un glas, pentru binele poporului român. În țările europene locuiește o comunitate însemnată de români, iar ceea ce s-a întâmplat ieri la Viena ar trebui să fie un semnal clar și pentru alte țări care ar cocheta cu votul negativ împotriva intrării României în spațiul Schengen” a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE – Federația asociațiilor de români din Europa.


Presa FADERE

Cercul Cultural Romano Austriac Unirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *