Spania vs. Italia in problema romanilor si a rromilor

O salajeanca accidentata mortal in Italia
24 aprilie 2008
Politia Italiana
Roman ucis de italieni
10 iunie 2008

Spania vs. Italia in problema romanilor si a rromilor

Spania vs ItaliaSaptamâna trecută Spania prin vocea vicepresedintelui gurvernului spaniol, Maria Teresa Fernandez de la Vega a acuzat Italia de rasism si

xenofobie in cazul emigrantilor romani. “Guvernul  spaniol respinge violenta, rasismul si xenofobia si, de aceea, nu poate sa aprobe  ceea ce se petrece in Italia. Spania lucreaza la o politica pt emigrare, care permite recunoasterea drepturilor si obligatilor.” Acestea sunt cuvintele  rostite la sfarsitul reuniunii saptamanle a consilului de ministri spanioli si  au fost preluate de “El Mundo”, prin care vicele premierului Zapatero a comentat arestarile in masa -in doar 7 zile peste 400 clandestini au fost trimisi in puscarie.  

Cuvintele dure rostie de vicepresedintele spaniol dor cu atat mai mult cu cat economia Spaniei a depasit-o pe ceea a Italiei, astfel ca aceste declaratii au fost considerate ca o “inacceptabila ingerenta in problema emigrationista” a Italiei.

Mass-media italiana, care este de o nerusinare incredibilia, a comentat pe larg acesta “ingerenta”, care pentru noi românii din Italia vine ca o gura de aer dupa ce am fost sufocati si intoxicati cu tot felul de declarati rasiste si xenofobe venite din partea nu doar a oamenilor de rand, dar mai ales a politicienilor italieni.
Aproape zilnic presa italiana mai gaseste cate un “roman” sa-l acuze de viol chiar daca el se dovedeste a fi egiptean, dar ce mai conteaza pt ca doar romanii fac “notizie” ”(stire).

 Georgel Babiuc – corespondent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *