Marile câștiguri la jocuri de noroc – cum să abordezi corect tentația premiilor de mare valoare

Cel mai nou spatiu de joaca din Zalau – HAPPY LAND
2 iulie 2024

Marile câștiguri la jocuri de noroc – cum să abordezi corect tentația premiilor de mare valoare

Cu mai multe decenii în urmă, când România nu era un stat democratic, cetățenii aveau puține posibilități de a-și depăși condiția socială. Nu puteau să pornească o afacere, nu aveau posibilitatea de a-și alege prea ușor noi oportunități profesionale pentru a-și suplimenta veniturile, nu puteau călători oriunde și oricând doresc. În acea perioadă, jocurile loto reprezentau astfel mai mult decât o simplă formă de divertisment (una dintre puținele permise publicului larg): o variantă de a câștiga, exclusiv pe baza norocului, sume mari de bani, automobile sau vacanțe în străinătate. Astfel, mirajul îmbogățirii rapide avea un raționament diferit față de cel din zilele noastre.

Revenind la lumea actuală, din fericire, românii se pot bucura de o mare varietate de resurse de divertisment, pe care le separă în mod corespunzător de oportunitățile de investiții, afaceri și activități profesionale. Jocurile de noroc, fie ele de loterie sau de cazinou, sunt astfel exclusiv forme de distracție. Marile premii sunt în continuare tentante, căci un super câștig la loto sau un jackpot la sloturi poate influența cursul financiar al vieții unei persoane. Însă nu mai reprezintă în niciun caz singurele variante.

Fiecare om poate munci, se poate dezvolta profesional, poate alege să investească și să dezvolte diverse afaceri. Câștigurile de proporții la jocuri de noroc au o probabilitate scăzută, acesta fiind și farmecul jocului: acela de a-ți testa norocul și de a vedea dacă, în ciuda șanselor nu tocmai ridicate, ești persoana cu adevărat norocoasă. O astfel de manieră de abordare a oricăror forme de gambling este unica variantă corectă și responsabilă. Este distractiv să joci, dar trebuie să înțelegi că nu este o variantă de câștig sigur, oricâte strategii ai aplica.

Primele decenii ale democrației moderne în România

După `89, perioada de tranziție în țara noastră a adus românilor o mulțime de oportunități, iar lumea divertismentului a înregistrat o expansiune impresionantă. În sectorul jocurilor de noroc, jocuri loto precum 6 / 49 și jocurile de bingo (offline și transmise la televiziune, în sistem interactiv) au reprezentat adevărate fenomene naționale în anii `90 și `2000. Marile premii au ajuns la sume fabuloase pentru acele vremuri, căci numărul de jucători era foarte mare. Din păcate, au existat și cazuri de abordare lipsită de responsabilitate, excese nedorite într-o perioadă în care reglementările și campaniile de informare socială erau departe de standardele actuale.

Cu timpul, lucrurile s-au așezat, românii au înțeles mai bine cum să abordeze jocurile de noroc pentru a le include între distracțiile obișnuite și plăcute, așa cum se întâmplă în cele mai multe țări dezvoltate din lume. S-a înființat între timp și Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, o instituție subordonată Ministerului Finanțelor.

Domeniul a devenit astfel clar reglementat, chiar și în ceea ce privește jocurile de noroc online, unde operatorii au nevoie de licență locală pentru a funcționa legal în România. Drepturile utilizatorilor sunt clar respectate, totul este controlat atent, iar jocul responsabil a devenit o chestiune de maxim interes în politica de responsabilitate socială corporativă (CSR) a operatorilor de gambling.

Mari premii la loto și jackpoturi în cazinouri

Câștigurile de mică valoare sunt uzuale la loterie, pariuri sportive și în cazinouri. Însă cele mari, evident, sunt mult mai rare. Ca român, poți acum să te distrezi încercând bilete cu numere la diverse loterii internaționale sau poți să te angrenezi în sesiuni la jocuri ca la aparate, sperând ca norocul să fie de partea ta.

Este important să conștientizezi însă probabilitățile de câștig, indiferent că vânezi un Vlad Casino Jackpot sau mari premii de loterie. Evident, astfel de mari câștiguri apar ocazional, absolut aleatoriu, fiind alimentate de rulajele generate de toți jucătorii.

Cel mai „sănătos” este să te concentrezi mereu pe distracție, chiar dacă un astfel de mare premiu reprezintă un vis frumos. Trebuie să înțelegi că nu poți controla câștigul, oricât ai juca.

Adesea, astfel de premii de top au ajuns la persoane care au alocat sume de bani cu totul nesemnificative, dovedind că jocul responsabil este alegerea corectă. Nu poți “să păcălești” sistemul, nu există metode prin care să forțezi norocul. Riscurile prea mari nu merită asumate, normal este să te rezumi doar la cheltuieli care nu îți afectează experiența de divertisment în mod negativ.

Sursa foto – canva.com. Jocurile de noroc sunt dedicate în exclusivitate persoanelor care au împlinit 18 ani. Joacă responsabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *