Birsan Claudiu: “ De la 1 aprilie Ponta si Antonescu te lovesc in plin”

PMP a crescut in sondaje
1 aprilie 2014
Taxa Ponta-Antonescu loveste in plin!
2 aprilie 2014

Birsan Claudiu: “ De la 1 aprilie Ponta si Antonescu te lovesc in plin”

Desi am fi vrut sa fie doar o pacaleala de 1 aprilie, sau o minciunica marca “Ponta”, azi este ziua in care intra in vigoare

majorarea accizei la carburanti cu 7 eurocenti/litru. Devine din ce in ce mai clar ca de fapt intreaga guvernare Ponta, cu ministri plagiatori, incompatibili, condamnati sau urmariti penal, cu masuri promise dar nerealizate, ineficiente, reprezinta marea pacaleala careia i-am cazut cu totii victime.

 

Demaram astazi, in urma intrarii in vigoare a acestei accize la carburanti, o campanie de informare a populatiei in ceea ce priveste efectele pe care le are aceasta masura pentru fiecare dintre noi, pentru mediul de afaceri, pentru investitiile asteptate. Campania se desfasoara sub sloganul “ De la 1 aprilie Ponta si Antonescu te lovesc in plin”.

De ce Ponta si Antonescu? Pentru ca sunt deopotriva responsabili de introducerea acestei taxe, pentru ca aceasta taxa a fost elaborata in laboratoarele USL din care la acea data facea parte si PNL si al carei copresedinte era la acea data Crin Antonescu.Iata ca desi la nivel afirmativ au intrat in opozitie, liberalii se vad incapabili de a face intradevar opozitie, pentru ca nu poti sa te opui la ceva ce de fapt iti apartine si tie, masurilor pe care le-ai promovat sau la adoptarea carora ai fost partas.

Taxa Ponta-Antonescu loveste in plin! In plinul de benzina si motorina care de azi costa mai mult cu cca 30 de lei.Practic cu aceeasi suma de bani se alimenteaza mai putin cu 3,5 litri de carburanti, sau se pot parcurge cu 50 km mai putin decat pana acum.Preturile carburantilor devin in Romania mai scumpe decat in Germania sau Austria.Coroborat cu cresterea pretului la gaze cu 2% tot incepand cu 1 aprilie, acest fapt va genera fara indoiala scumpiri in lant in intreaga economie, toate produsele vor suferi cresteri de preturi.

PDL considera ca introducerea acestei majorari nu este justificata si a depus deja in Parlament o initiativa legislativa pentru abrogarea ei.Aceasta masura este nejustificata inclusiv pentru ca nimeni nu poate explica unde vor merge acesti bani.Premierul Ponta spune ca vor fi directionati pentru construirea de autostrazi, ministrul Sova nu garanteaza ca toti acesti bani vor merge in acest scop, ministrul Ioana Petrescu spune ca fara aceasta taxa nu ar putea fi platite pensiile si salariile, sugerand practic ca acesti bani vor merge spre aceste masuri sociale.

In fapt aceasta masura va avea ca efect scaderea consumului, nu numai de carburant, scaderea gradului de competitivitate a mediului de afaceri din Romania, cresterea evaziunii fiscale (mai ales in cazul adoptarii ordonantei de urgenta referitoare la restituirea unei parti din aceasta acciza catre agricultori sau transportatori de marfa).

Acestea sunt motivele care ne determina sa demaram aceasta campanie de informare si constientizare a opiniei publice, campanie care va cuprinde, pe langa aceasta conferinta de presa, alte aparitii in presa, distribuirea de flyere cu continut informativ in statiile de carburanti si in alte zone, in intreg jud. Salaj.

 

Birsan Cristian Claudiu,

Prim-vicepresedinte BPJ Salaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *