Bode: USL vrea reducerea pragului electoral de participare la referendum de la 50% la 30%

Rezultatul alegerilor in PDL
12 aprilie 2013
Dan Chereches membru al Forumului Investitorilor Autohtoni
20 aprilie 2013

Bode: USL vrea reducerea pragului electoral de participare la referendum de la 50% la 30%

USL vrea reducerea pragului electoral de participare la referendum de la 50% la 30%.

 

USL recidivează. După atacul împotriva statului de drept din vara trecută, USL atacă acum democraţia.

Ce vrea USL? Să-şi impună propria Constituţie, legea fundamentală a statului, cu doar…1,5 milioane de voturi (prin reducerea pragului de participare la 30%, faţă de 50% cât este în prezent şi prin reducerea pragului de validare de la 50% la 25%).

Concret, Constituţia valabilă pentru 21 de milioane de români, dintre care aproximativ 18 milioane de oameni cu drept de vot, ar fi validată de doar…1,5 milioane de cetăţeni.

Practic, USL desfiinţează democraţia participativă, valabilă astăzi în România şi introduce dictatura minorităţii.

La capitolul referendum, USL este deja repetent. USL refuză să introducă în proiectul de revizuire al C-ţiei, rezultatul referendumului din noiembrie 2009 cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300 si Parlament unicameral.

Pe acelasi principiu, că parerea românilor NU contează, USL vrea reducerea pragului electoral de participare la referendum de la 50% la 30%. Practic, cu cât sunt mai putine păreri, cu atât mai bine pentru USL.

USL vrea liniste. USL vrea decizie doar în cercul propriu de interese. USL nu vrea consultarea cetătenilor pentru că se teme de români. USL mimează democratia si instalează autoritarismul de stat pe principiu „Ce vreti voi, nu contează. Ce vrem noi, primează”.

Ultimul atac al USL la democraţie şi la statul de drept din România a îngrozit democraţiile consolidate din Europa şi Statele Unite. Degeaba încearcă Victor Ponta să seducă românii şi statele UE cu pusee televizate în care se laudă că respectă valorile statului de drept şi că regretă călcarea în picioare a principiilor democratice din vara trecută.

Victor Ponta demonstrează că ,,lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba,,. USL şi Victor Ponta au fost, sunt şi rămân cei mai mari duşmani ai democraţiei în România.

Referendumul nu este un proces electoral. PDL susţine actuala formă de organizare a referendumului naţional, respectiv menţinerea pragului de 50% atât pentru participare, cât şi pentru validare. Scopul este de a proteja democraţia încă neconsolidată din România.

PDL se bazează pe motivarea decizie CCR de anul trecut prin care s-a statuat că cetăţeanul are dreptul constituţional de a nu se prezenta la vot.

Hotarare CCR nr. 3/ 2012: ” […] alegând să nu îşi exercite un   drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică.

Astfel cum s-a arătat mai sus, singura condiţionare este aceea ca exercitarea sau neexercitarea dreptului la vot să nu fie impusă, ci să ţină de resortul intern al fiecărei persoane […]”.

 

Obs: Din cele 27 de state, membre ale UE, în 24 există practica referendumului care are valoare de lege.

Tot din cele 27 de state ale UE, în 12 state există prag electoral de 50 la sută. Este vorba despre Bulgaria, Cehia, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Suedia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *