Cea mai iresponsabila guvernare din ultimii 20 de ani

Companiile vor pleca din Romania
14 iulie 2017
Conducere noua la PMP Salaj
22 iulie 2017

Cea mai iresponsabila guvernare din ultimii 20 de ani

Conferinta presa 14 iulie 2017

1. Vizita dlui Ludovic Orban, președinte al PNL, a dlui secretar general Robert Sighiartau, in Salaj, in prima luna după Congresul PNL, ma onorează. Programul de azi…

 

PNL a declanșat un amplu proces de consultare a ceea ce noi numim fibra dezvoltării sustenabile a României, ma refer evident, la antreprenoriatul din România.

 

2. Din păcate România și romanii au parte de cea mai iresponsabila guvernare din ultimii 20 de ani, o guvernare care bulverseaza grav economia. Schimbările fiscale pe care Guvernele Dragnea 1 si Dragnea 2 le-au anunțat în ultimele 6 luni pentru a le retrage apoi arată o iresponsabilitate sora cu prostia.

 

Printre măsurile fiscale anunțate și apoi retrase în ultimele 6 luni se numără  impozitul pe gospodărie,introducerea consultanților fiscali  și  TVA zero la vânzarea de locuințe și publicitate.

 

Riscul unui derapaj economic major, generat de nebuniile scrise negru pe alb in programul de guvernare, este unul iminent. Ma refer la:

· introducerea impozitului pe cifra de afaceri

· Introducerea taxei de solidaritate

· Impozitul pe venitul global pentru persoane fizice

· Desființarea Pilonului 2 de pensii

· Taxa pe produse cu efect nociv asupra sănătății

· Taxa de 1% pe cifra de afaceri în energie și comunicații

· Interdicția de a înființa firme

· Cresterea artificiala a  salariul minim, la 2.000 lei

· Ultima lovitură pentru companii, o măsură obligatorie pentru toți angajatorii, de la 1 august  toți angajatoril vor fi nevoiți să achite  contribuţiile la pensii (CAS) şi sănătate (CASS) la nivelul salariului minim pentru toţi angajaţii, inclusiv pentru cei cu normă parţială. Asta ar însemna ca, începând cu 1 august, chiar dacă un angajat lucrează cu normă parţială – deci sub 40 de ore pe săptămână, angajatorul să îi achite contribuţii la pensii şi sănătate cât pentru un salariat care lucrează cu normă întreagă, adică 40 de ore pe săptămână.

 

Adăugând la toate acestea, absorbția ZERO, in ce privește fondurile europene in exercițiul financiar european 2014-2020, avem in fata imaginea DEZASTRULUI marca PSD…și asta doar in 6 luni de guvernare!!!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *