Daniela Cota viceprimar inca 2 zile

REDUCEREA CAS VA DUCE LA CRESTERI DE TAXE SI IMPOZITE
24 iulie 2014
PRIMARUL RADU CAPILNASIU CERCETAT DE DNA?
29 august 2014

Daniela Cota viceprimar inca 2 zile

Dupa un „mariaj”de 6 ani „iubirea” dintre primarul Radu Capilnasiu si Cota Daniela se

sfarseste cu „divortul”care o va „expulza” pe doamna vice din primaria Zalau in data de 6 august 2014.  Aceasta informatie a aparut de mult timp, iar consilierii asteapta sa „puna parafa” pe decizia care o va exclude pe doamna viceprimar de la masa avantajelor, iar in locul ei apare in cadru fostul subprefect de Salaj, Claudiu Birsan. Asadar a inceput spalarea rufelor murdare in public si atacurile de rigoare din partea ambelor tabere. Primarul o acuza pe doamna Cota ca nu si-a facut treaba, iar el apare la o televiziune cu stiri mai putin pozitive dupa ce inainte se sustineau reciproc si faceau impreuna bune si rele dupa cum ne informeaza ANI(Agentia Nationala de Integritate)

 

 

 

Reamintim ca, in luna octombrie a anului trecut doamna Daniela Cota isi dadea demisia din functia pe care o detinea la Transurbis, in cadrul unei sedinte de consiliu local, justificandu-se ca acest lucru nu se datoreaza faptului ca ar fi cercetata de ANI. La finalul sedintei echipa ZTV, a obtinut o declaratie in exclusivitate in care aceasta explica ca de fapt nu intelegem si ar fi bine sa intelegem faptul ca ea nu este incompatibila, insa se pare ca nu de aceasi parere a fost si ANI care in urma mai multor solicitari, a demarat o ancheta si a constatat ca de fapt viceprimarul din partea PSD: „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iulie 2008 – 28 octombrie 2013, întrucât, simultan cu functia de Viceprimar al Municipiului Zalău, a detinut si functia de reprezentant al unitătii administrativ – teritoriale Zalău în Adunările Generale ale Actionarilor la trei societăti comerciale de interes local: S.C. TRANSURBIS S.A., Zalău (30 iulie 2008 – 28 octombrie 2013), S.C. CITADIN ZALĂU S.R.L. (19 august 2010 – 28 octombrie 2013) si S.C. UZINA ELECTRICĂ ZALĂU S.A. (23 iulie 2012 – 28 octombrie 2013), încălcând, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

 

ANI a constatat ca primarul „CĂPÂLNAȘIU SANDU VICTOR RADU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 mai 2010 – 01 august 2013, precum și în perioada 26 iulie 2010, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Municipiului Zalău, Jud. Sălaj, și calitatea de reprezentant al Municipiului Zalău în cadrul Adunării Generale a Asociaților S.C. E-STAR ZA DISTRITERM S.R.L., precum și în cadrul Adunării Generale a Asociaților S.C. CITADIN ZALĂU S.R.L. Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

Art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative: „Persoana eliberata sau destituita din functie potrivit prevederilor alin. (1) sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdictia de 3 ani opereaza potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unui conflict de interese sau a unei stari de incompatibilitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *