Despre votul din Parlament

Liviu Balint a fost exclus din PMP
22 iunie 2017
In 6 luni de zile PSD-isti nu au guvernat ci doar s–au sabotat!
23 iunie 2017

Toți cei din opozitie erau impotriva Guvernului Grindeanu. Culmea, dintr-o data Grindeanu a devenit cel mai apreciat

prim-ministru de catre opozitie. Eu chiar am discutat zilnic cu cetatenii judetului Salaj, care ma intreba ce se întâmpla cu cresterea punctului de pensie de la 1 iulie, cu cresterile salariale, cu rectificarea bugetara care se face de obicei in luna iulie. Toată activitatea institutiilor din țara si a ministerelor era blocata in acest moment.

 

 

Nu vedeam nici o rezolvare prin a ramane Grindeanu premier alaturi de un ministru si Secretarul Gerenal al Guvernului, in persoana lui Victor Ponta, fără nicio legitimitate și susținere politica in spate.

 

Se risca aruncarea României intr-o mare criza politica, cat si intr-o criza economica. De exemplu, euro a urcat la 4,6 lei, activitatea celor care lucreaza in ministere este blocata total.

 

Tinand cont ca urmeaza vacanta parlamentara pana in septembrie nu se mai întâmpla nimic iar țara nu trebuia sa rămână in blocaj.

 

Eu am ajuns in Parlamentul României sa ii reprezint pe cetateni si sa votez, indiferent dacă votez pro sau contra. Nu am ajuns parlamentar ca sa lipsesc de la ședințele de lucru. Prezenta mea la voturile finale dupa cum se poate verifica pe site-ul Camerei Deputatilor este de 99 la suta prezent. Pe langa cele 14 proiecte de lege pe care le-am semnat ca și co-initiator, am depus și o lege la care eu am fost unic inițiator , adica proiectul privind declararea zilei de 15 Mai – Ziua Ardelenilor.

 

Referitor la discutia din interiorul partidului si la decizia de a nu participa la vot si de a nu fi prezenti in sala, trebuie sa spun ca am fost foarte deranjat de faptul ca am văzut la televizor un grup de aproximativ 10 persoane, parlamentari PMP, care erau prezenti in sala plenului. Am fost foarte iritat și in acel moment am hotarat sa cobor jos in plen și sa imi exprim și votul impotriva Guvernului Grindeanu. Inainte de a cobora in sala, le-am transmis un mesaj celor doi președinți executivi ai P.M.P. prin care am precizat ca nu am de gand sa parasesc partidul, dar constiinta și unele nemultumiri ma obliga sa particip la vot și sa imi asum toate criticile si sanctiunile venite din partea colegilor și nu numai. Chiar in cadrul sedintei de grup reunit, de pe 20 iunie, conducerea PSD a invitat P.M.P. sa puna umărul la stabilitatea politica, economica a tarii si implicit intrarea P.M.P-ului la Guvernare. Conducerea PMP a refuzat oferta PSD-ului, lucru pe care eu nu-l consider normal, pentru ca stand in opoziție nu poți sa rezolvi doleanțele cetățenilor. ’

 

Abia astept ca luni, dupa invitatia presedintelui Iohannis adresata partidelor politice de a participa la consultari, președintele sa numească un premier care sa-si formeze cat mai repede un cabinet care sa se apuce urgent de treaba.

 

Precizez ca deocamdată sunt membru PMP, eu nu mi-am dat demisia si nici nu mi s-a cerut acest lucru. Astept conducerea centrala sa ia decizia pe care o considera, dupa care o sa vad drumul pe care îl voi urma in politica. Sedinta de azi care are loc la ora 19.00, este sedinta lunara pe care o organizaeaza filiala Salaj și nu este o sedinta speciala. Din pacate nu voi putea participa la aceasta sedinta, unde as explica colegilor mei motivul pentru care am participat la vot. Zilele acestea sunt intr-o delegatie oficiala la care particip din partea Parlamentului, ca reprezentant in Comisia de sanatate din Camera Deputatilor.

 

Legat de zvonurile apărute cum ca as fi negociat anumite posturi, vreau sa precizez clar ca nu am avut nici o discutie cu vreun reprezentant al puterii legat de aceste lucruri.

 

Cu respect,

Al dumneavoastră,

Deputat Liviu Ioan Balint !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *