Guvernul Ponta – guvernul incompetenţei şi al pomenilor electorale

Lucian Bode: „Primari luati cu japca”
30 august 2014
Adrian Popan: ACL face o slaba opozitie
16 septembrie 2014

Guvernul Ponta – guvernul incompetenţei şi al pomenilor electorale

După ce a dat liber la cumpărarea aleşilor locali, prin metode pe care şi Adrian Năstase este

invidios, Guvernul Ponta şi PSD au trecut la pomeni electorale: amnistia fiscală pentru pensionari şi tot personalul bugetar, scutirea de la executare silită, electorata,

 

 

reintroducerea pensiilor speciale şi reducerea taxei pe stâlp.

Aceste pomeni electorale acordate doar anumitor categorii şi în ciuda slabei performanţe economice nu sunt altceva decât o tentativă de fraudă electorală, o încercare de a cumpăra voturile unor anumite categorii sociale.

 

Ponta şi miniştrii săi incompetenţi transmit un semnal foarte prost şi periculos tuturor românilor care îşi câştigă cinstit existenţa, care stau la cozi interminabile la ANAF pentru a-şi plăti dările către stat, care de multe ori renunţă la alte cheltuieli importante doar pentru a nu fi datori la plata impozitelor. Mesajul către aceşti români de bună credinţă este că în anumite momente bine alese, de cele mai multe ori în campania electorală, politicienii de la putere pot decide discreţionar amnistii fiscale, amnistii penale, amnistii de tot felul. În astfel de momente legea nu mai este aceeaşi pentru toată lumea, Curtea de Conturi nu mai este o instituţie ale cărei decizii trebuie respectate şi în general puterea alege să favorizeze anumite categorii în dauna altora.

Hazardul moral creat este cu atât mai periculos cu cât presupune şi punerea batistei pe ţambal în ceea ce priveşte tragerea la răspundere a vinovaţilor de greşelile pentru care s-a ajuns la amnistie.

Este aceeaşi gândire colectivistă de tip comunist prin care nimeni nu răspunde atunci când greşeşte, şi de fapt toţi vor plăti într-o măsură sau alta pentru acoperirea pagubei.

 

A arunca în stânga şi în dreapta cu promisiuni electorale într-un moment în care ţara este în recesiune tehnică arată doar panica

şi disperarea unui om politic care şi-a pierdut de mult simţul răspunderii.

Ponta este exponentul unui tip de gândire socialist primitiv care poate îngropa România. Această metodă presupune să dai cu o mână unor anumite categorii controlabile la vot şi să iei cu trei-patru mâini de la toţi contribuabilii. Iar dacă situaţia devine critică, Ponta va lua cel puţin dublu şi de la cei pe care îi aministiază azi prin introducerea a noi şi noi taxe sau prin creşterea preţurilor la bunurile de consum.

In ce priveste reintroducerea pensiilor speciale, avem din nou de-a face cu o pomană electorală si ipocrizie din partea guvernanţilor PSD care anul trecut respingeau acest proiect, iar acum îl scot de la naftalină.

Vom face din nou categorii de super-pensionari în loc să reglementăm echitabil această situaţie prin introducerea pensiilor

ocupaţionale.

Proiectul pensiilor ocupaţionale este un proiect care a fost lăsat la cheie în 2012 de guvernarea PDL, ca parte a pachetului amplu de reformă a pensiilor. Chiar dacă mult blamată, reforma pensiilor a reuşit să aducă un echilibru şi o corectitudine în sistem. Pensiile cresc acum în fiecare an nu prin generozitatea guvernării Ponta ci pentru că legea PDL din 2010 stabileste o indexare anuală în baza creşterii preţurilor şi a salariilor.

Ultima găselnită a Guvernul Ponta este legată de celebra taxă pe stâlp. In prag de alegeri guvernul decide ca sumele pe care iniţial a anunţat că le va da pentru autostrăzi, apoi pentru a acoperi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, vor intra în bugetele autorităţilor locale. Cum?!?

Prin metoda deja brevetată de Consiliul Judeţean Sălaj, 85% la PSD şi 15% la PDL&PNL (chiar dacă noi reprezentam peste 50% din populaţia judeţului Sălaj). Singurul lucru pozitiv din acest anunţ este acela că Ponta recunoaşte mascat o greşeală evidentă. Daca tot o consideră inutilă, Guvernul Ponta are ocazia în Parlament să susţina proiectul ACL de anulare a aceste taxe.

Parlamentarii ACL vor uza de toate mijloacele legale pe care le au la dispoziţie pentru a bloca aceste abuzuri şi pomeni electorale (azi-moţiune pe justiţie, săptamana viitoare – moţiune pe economie şi în a doua parte a lunii septembrie – moţiune de cenzură).

 

Dep. Lucian Bode

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *