In cei 3 ani Ponta nu a guvernat pentru romanii din diaspora

LEGI ANTIDEMOCRATICE, DESTABILIZATOARE SI NECONSTITUTIONALE
26 aprilie 2015
Sedinta Consiliului local Cehu Silvaniei din luna Aprilie 2015
1 mai 2015

In cei 3 ani Ponta nu a guvernat pentru romanii din diaspora

Imediat  după ce Guvernul Ungureanu a căzut și Victor Ponta își forma echipa de guvernare, FADERE Federația asociațiilor de

români din Europa a trimis o scrisoare către noul Prim Ministru în care l-a informat cu privire la problemele cu caracter general pe care românii din diaspora le au.

 

După trei ani de guvernare constatăm că nici una dintre doleanțele românilor din afară granițelor nu au fost ascultată. Mai mult de atât, situația românilor din diaspora este mai rea ca acum 3 ani.

Vă prezentăm mai jos o analiză a fiecărui punct prezentat atunci și ce sa realizat în cei 3 ani.

1 Am cerut atunci ca Prim Ministrul Victor Ponta să se întâlnească cu liderii statelor unde sunt comunități mari de români și să discute despre abuzurile pe care aceste guverne le exercită împotriva românilor care locuiesc în țara lor.

Astăzi aproape toate țările europene care au comunități mari de români au dat Legi la marginea Directivelor Europene, dar care discriminează românii. De exemplu: Conform Tratatului Uniunii Europene, orice cetățean UE. care dorește să locuiască sau să lucreze în alt stat va obține imediat drept de ședere și de muncă în țara respectivă. Astăzi, daca ești român și dorești să locuiești în Spania, trebuie să ai 4900 euro și o asigurare privată de minim 1 an. Un român care emigrează în Spania sau Italia ca să lucreze, dacă ar avea 4900 euro, probabil nu ar mai emigra.

2 Am cerut atunci să fim reprezentați în Parlamentul României cu un număr de parlamentari care să fie direct proporțional cu numărul românilor din diaspora.

După trei ani nu avem nici un semnal că majoritatea parlamentară care susține guvernul ar echilibra numărul parlamentărilor pentru diaspora.

3 Cu privire la dreptul de a vota, am cerut cu acea ocazie secții de vot suficiente. Am cerut și implementarea unei forme de vot (prin corespondența și electronic) care să asigure dreptul la vot și celor care locuiesc în comunități foarte mici și la distante foarte mari de secțiile de vot.

În cei trei ani care au trecut am fost martori la cea mai dramatică experiență de vot din istoria diasporei. Secții de vot insuficiente, oameni în ploaie la cozi și de 8 ore, secții de vot închise cu mult înainte de ora legală, români bătuți de politiile europene pentru că își cereau dreptul la vot…

4 În urmă cu 3 ani, mai ceream și scăderea taxelor consulare cu 30%.

Ca un gest electoral, exact înaintea alegerilor prezidențiale Guvernul României a scăzut câteva taxe, dintre cele nefolosite de români însă nu s-au atins de taxele cele mai mari și mai frecvent folosite.

 

5 Am cerut repatrierea românilor decedați în afară țării pentru care familiile nu au avut bani ca să-i repatrieze.

După trei ani numărul acestora este mai mare și la toate cererile familiilor îndurerate Guvernul a răspuns că nu are bani alocați pentru așa ceva. În ciuda acestui fapt românii din diaspora au continuat să trimită bani în țară ajutând pe cei de acasă iar prin impozitarea acestor bani ajutând Guvernul României.

 

6 Am tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că în România erau în jur de 80 000 de copii care au cel puțin un părinte în străinătate. Copii care în majoritatea cazurilor au probleme de comportament din cauza lipsei părinților. Am cerut atunci Guvernului să realizeze proiecte de sprijinire a acestor copii.

Până în acest moment nici un proiect în sprijinul lor nu a fost implementat, iar numărul acestor copii a atins cifra de 85 000.

 

7 Am prezentat și situația alarmantă pe care țiganii români o creează în unele țări europene prin faptul că ocupă parcuri publice, sau terenuri private, profită de serviciile sociale din unele țări și creează delicte care au ca repercursiune înrăutățirea imaginii românilor și României.

Am cerut guvernului să implementeze proiecte de integrare a acestor cetățeni români, în care să fie găsite punctele lor forte ca muzica, meșteșugul…etc și să fie ajutați să se dezvolte și să se integreze.

Astăzi în Europa sunt și mai mulți țigani care cerșesc, fură și stau pe spatele serviciilor sociale aducând implicit un prejudiciu românilor care lucrează cinstit.

 

8 Nu în ultimul rând ne-am exprimat dorință acum 3 ani ca domnul Victor Ponta să creeze o echipă care să guverneze în așa fel încât românii să nu mai părăsească țara și dacă va fi posibil un mare număr dintre cei care sunt plecați, să se întoarcă.

După trei ani numărul românilor nu numai că nu a scăzut dar chiar a și crescut. Cel mai mult se vede în țările din nordul europei unde numărul lor aproape că s-a dublat. Chiar și în țări că Spania care sunt foarte afectate de criză economică numărul românilor a crescut considerabil.

În încheiere domnule Prim Ministru, va rugăm: guvernați și pentru noi. Românii din afara granițelor își iubesc țara și sunt alături de ea. Au demonstrat-o la ultimele alegeri prin gesturi eroice și o demonstrează zilnic și prin banii trimiși acasă, a declarat Daniel Tecu președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + sixteen =