Inaugurarea Terminalului 4 al Aeroportului Internațional Iași

O lege importanta pentru mame – Marius Virgil Bob senator USR
11 ianuarie 2024
Celebrăm 165 de ani de la Unirea Principatelor Române!
24 ianuarie 2024

Inaugurarea Terminalului 4 al Aeroportului Internațional Iași

Inaugurarea Terminalului 4 al Aeroportului Internațional Iași este un punct de reper în evoluția infrastructurii aeroportuare din România. Astfel, prin noua investiție, Terminalul 4 destinat zborurilor internaționale devine cel mai mare terminal din țară, după Otopeni.

M-am bucurat să particip astăzi la evenimentul de inaugurare a acestei investiții, derulată de administrația liberală a județului Iași, extrem de importantă, nu doar pentru Iași și pentru Moldova, ci pentru întreaga țară.

Această investiție este o poartă deschisă către noi oportunități de dezvoltare în regiune, deoarece va facilita accesul către piețele externe și va angrena alte investiții pentru creșterea conectivității naționale și internaționale.

Proiectele de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare din România au înregistrat un adevărat boom investițional din anul 2020 încoace. Ele au fost rezultatul unui cumul de măsuri strategice și al unui efort uriaș, toate făcute în 2020, un an de cotitură pentru acest sector.

Provocarea pentru mine, în calitate de ministru al transporturilor la acea vreme, a fost să reușesc, alături de echipa guvernamentală, să menținem pe linia de plutire acest sector grav afectat de efectele economice negative ale pandemiei și, totodată, să-l pregătim pentru viitor, pentru momentul în care se va reveni la ceea ce a fost înainte de 2020.

Am reușit acest lucru și rezultatele se văd astăzi. Multe dintre proiectele de dezvoltare demarate atunci și susținute din fonduri europene s-au finalizat sau sunt în curs de finalizare, ele cuprinzând toate aeroporturile din România, efortul investițional fiind de peste 400 milioane de euro.

Am fost parteneri cu toți cei care au înțeles că investițiile sunt cheia relansării în etapa post-pandemică. Administrațiile liberale din Oradea, Cluj-Napoca, Arad, Baia-Mare, Sibiu, Brașov, Iași, Suceava au mizat pe cartea investițiilor în siguranța și infrastructura aeroportuară și au devenit un model al performanței pentru multe administrații din țară.

Adresez felicitări echipei de proiect, constructorului și tuturor celor care printr-o bună colaborare cu administrația locală, județeană și centrală au dus la bun sfârșit investiția în Terminalul 4 al Aeroportului Internațional Iași.

Cu această nouă investiție, Iașiul și-a consolidat statutul de lider regional și cea mai importantă poartă de intrare aeriană din Regiunea de Nord-Est a României.

Indiferent de domeniu, administrațiile liberale rămân consecvente și susțin investițiile pentru a avea comunități puternice și prospere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *