Inflația a urcat la 4,1%, în luna iulie

Lucian Bode: vor să continue politicile falimentare ale PSD
19 septembrie 2019
Klaus Iohannis, la depunerea candidaturii
20 septembrie 2019

Inflația a urcat la 4,1%, în luna iulie

Tabloul macroeconomic al României nu arată deloc îmbucurător. Inflația erodează în continuare puterea de cumpărare a

românilor, iar toate creșterile salariale și a pensiilor prezentate în mod triumfalist de către Guvernul PSD sunt iluzorii.

 

Inflația  a urcat la 4,1%, în luna iulie a acestui an, de la 3,84% în iunie, iar a BNR a păstrat la 4,2% prognoza de inflație pentru finalul acestui an.

Guvernul se împrumută în continuare de pe piețele financiare externe la dobânzi mari, ceea ce îndatorează această țară și pe fiecare cetățean până în gât.

România înregistra la finalul lunii Iulie 2019 un cost de finanțare pe termen lung de 4,51%, cel mai ridicat din toate țările membre ale UE. Prin comparație, Grecia se finanțează cu 2,16% pe termen lung (față de 6,94% la finalul anului 2016), iar Bulgaria doar cu 0,43%, de peste 10 ori mai ieftin comparativ cu România.

Problema reală și adevărată este cea referitoare la utilizarea acestor împrumuturi!

În România, sub guvernarea PSD, aproape 75% din cheltuielile publice sunt orientate către plata salariilor, pensiilor și ajutoarelor sociale, care se duc majoritar în consum alimentat cu preponderență din importuri, în loc să folosească acești bani pentru pornirea motoarelor economice.

Guvernarea PSD este iresponsabilă și lasă o povară imensă pe umerii generațiile viitoare!

Să vedem ce mai rămâne funcţional în economia României dupa înlăturarea PSD de la Guvernare.

Semnalele sunt extrem de îngrijorătoare, multe companii( în special din zona de energie) se pregătesc să părăsească România. Nu exclud ca aceste exituri,externalizări, să afecteze grav şi regiunea noastră.

Contextul economic european și mondial este unul fragil. Vedem o Germanie care și-a încetinit creșterea și se apropie de recesiune, vedem țări cu economii consolidate care  sunt extrem de prudente, iar în schimb, la noi, Guvernul PSD  este relaxat și pompează bani prin fonduri naționale inventate pentru bunăstarea unor administrații PSD –iste cum este Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Acest Fond alimentat de la bugetul de stat cu 10 miliarde de euro și gândit pentru o perioadă de 20 de ani este o pușculiță de partid a PSD –ului. În loc să fie încurajate administrațiile locale să se dezvolte cu bani europeni, iar aceste fonduri guvernamentale să fie alocate țintit doar în acele zone în care fondurile europene nu acoperă necesarul de investiții, PSD vrea să mențină dependența de Guvern și de fondurile date din pixul decidenților politici.

Pe lista proiectelor aprobate pe data de 17.09,  beneficiarii principali  sunt administrațiile PSD –iste- din totalul de 116 proiecte aprobate în această tranșă 85% sunt administrații PSD. Restul de 15% este împărțit între celelalte administrații.

În județul Sălaj câștigătoare sunt 3 administrații PSD- Zalău, Jibou și Gârbou.

Cam așa împarte PSD banul public, după criterii strict politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *