Într-un penibil exercițiu de imagine, PSD jignește zeci de dascăli sălăjeni

Ioan Radu Lazăr viceprimar Șimleu Silvaniei: -Anul Nou să vă dăruiască sănătate, pace în suflet şi prosperitate
31 decembrie 2020
Sedinta Consiliului local Cehu Silvaniei din luna Ianuarie 2021
29 ianuarie 2021

Într-un penibil exercițiu de imagine, PSD jignește zeci de dascăli sălăjeni

PSD Sălaj dă dovadă de populism și ipocrizie aruncând cu invective împotriva sistemului de învățământ sălăjean. Fără niciun fel de argumente, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, pesediștii acuză Inspectoratul Școlar că ar numi pe criterii politice directorii de școală și deplâng fariseic situația copiilor care participă la cursuri online. Aceeași pesediști care anul trecut, la debutul crizei sanitare, se împotriveau cu „mânie proletară” măsurilor anti-Covid 19 ale Guvernului României, care puneau sub semnul întrebării deciziile specialiștilor, doar de dragul imaginii și a capitalului politic. Iar acțiunile și declarațiile iresponsabile ale unor lideri PSD au afectat uneori rezultatul măsurilor competente și de bună credință ale specialiștilor.
În privința așa ziselor numiri politice, PSD Sălaj se afundă și mai mult în propria mocirlă propagandistică și nu se sfiește să jignească zeci de dascăli sălăjeni numindu-i tendențios „clientelă politică”. Pesediștii uită (sau mint cu intenție!) că examenul pentru numirea directorilor în funcție a fost organizat în 2016, în plină guvernare PSD, când Inspectoratul Școlar era condus de un reprezentat al PSD Sălaj. Din cei 70 de directori cărora le-a expirat mandatul în 9 ianuarie, peste 90 la sută au rămas în funcție. Adică peste 90 la sută din cei care au câștigat concursul organizat sub auspiciile PSD în 2016. În cazul celor câtorva modificări, conducerea Inspectoratului a luat aceste decizii în urma consultării cu corpul profesoral din respectivele școli și cu reprezentanții comunității locale (indiferent de culoarea politică a edililor care conduc acele comunități).
Chiar dacă atitudinea sfidătoare și iresponsabilă a socialiștilor a devenit, din păcate, o obișnuință în ultimii ani, le solicităm liderilor sălăjeni ai PSD să își ceară scuze, în primul rând, de la zecile de dascăli asupra cărora au aruncat suspiciunea lipsei de meritocrație și calificativul nedrept de „clienți politici”. PNL Sălaj dezavuează total ingerințele politicului în actul educațional și consideră că orice decizie luată în acest domeniu (dar nu numai) trebuie să țină cont de principiile transparenței, ale competenței și să aibă în prim plan interesele beneficiarilor principali ai sistemului de învățământ – elevii și familiile acestora.

Biroul de Relații cu Presa al PNL Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *