Majestatea Sa Regele Mihai I se adresează Parlamentului României pe 25 octombrie

Andreea Paul Vass si-a tradat mama
23 iunie 2011
Prognoza economica pentru 2012 revizuita in scadere
24 septembrie 2011

Majestatea Sa Regele Mihai I se adresează Parlamentului României pe 25 octombrie

În urma inițiativei Partidului Național Liberal, Majestatea Sa Regele Mihai I se va adresa Parlamentului României după mai bine de 60 de ani. Parlamentul a aprobat, marţi, 20 septembrie, propunerea PNL de a-l invita pe 25 octombrie pe Regele Mihai într-o şedinţă

 

solemnă a Legislativului. Apreciem votul favorabil dat de parlamentarii UDMR.

Prezența Majestății Sale în Parlamentul României va fi un prilej de evocare istorică şi de omagiere a singurei personalităţi în viaţă încă dintre şefii de stat din perioada celui de-al doilea război mondial. Va fi un bun prilej să ne întoarcem privirea spre momentele importante ale istoriei româneşti, să arătăm că ne preţuim istoria şi oamenii care au făurit istoria acestei ţări.

Birourile reunite ale celor două Camere au respins la începutul acestei săptămâni convocarea unei ședințe solemne, care să îi permită Majestății Sale Regele Mihai I să se adreseze Parlamentului cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani.

În urma acestei decizii, care a aparținut PDL,  grupurile parlamentare ale PNL au solicitat plenului reunit al Parlamentului introducerea ca punct suplimentar pe ordinea de zi a solicitării de convocare a unei ședințe solemne.

Încercarea membrilor PDL de a-i interzice Majestății Sale Regele Mihai I să se adreseze plenului reunit al Parlamentulului dovedește disprețul puterii față de istoria națională. PDL a demonstrat că nu este capabil să renunțe la abordarea de tip conflictual și să treacă dincolo de răfuielile sale politice nici măcar atunci când este vorba de momente solemne, cu valoare simbolică, de consens național.

Remarca Robertei Anastase (care va rămâne în istoria parlamentarismului românesc nu pentru vreo contribuție, ci pentru furtul de la legea pensiilor) potrivit căreia discursul Majestății Sale Regele Mihai I nu a fost considerat „relevant pentru plen”, a constituit o jignire adusă nu numai unui om care a marcat destinul României, unui fost Șef al Statului român, ci și istoriei națiunii noastre.

 

Mirel Talos, deputat PNL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *