Mirel Talos: Romania plateste lunar peste 1 miliard de euro dobanzi la creditele guvernului Boc

Mirel Talos: protestez in continuare fata de planul de concediere a cadrelor MAI pe parcursul anului
4 aprilie 2011
Mirel Talos: Domnul Emil Boc conduce Romania din stratosfera
12 aprilie 2011

Mirel Talos: Romania plateste lunar peste 1 miliard de euro dobanzi la creditele guvernului Boc

In primele trei luni ale anului 2011, statul roman a facut imprumuturi la  bancile din tara de 15 miliarde de lei. La aceasta indatorare se adauga si banii primiti de la Fondul Monetar International, anume 900 de milioane de euro in ianuarie 2011 si inca 1 miliard de euro in  martie 2011.

Din acest punct de vedere, Guvernul  PDL-UDMR a reusit performanta de a face cea mai mare indatorare a Romaniei realizata vreodata. 

Romania plateste lunar peste 1 miliard de euro dobanzi la creditele contractate de guvernul Boc. In iulie 2011, Ministerul de Finante va trebui sa plateasca 2,5 miliarde de euro din datoria acumulata pana in prezent de statul roman.

Perspectivele pentru 2011 sunt foarte sumbre. Diminuarea constanta a veniturilor la bugetul de stat va obliga guvernul sa continue sa se imprumute, pentru aasigura functionarea curenta a statului. Un asemenea ritm de crestere a datoriei publice, pe fondul absentei oricaror politici economice de iesire din criza, reprezinta o forma de sabotare a viitorului tarii.

Cetatenii romani sunt condamnati de propriul guvern sa munceasca exclusiv pentru a achita dobanzile la creditele acumulate.

In acest moment,  cresterea indatorarii Romaniei se face aproape numai pentru a plati datorii vechi. In acest fel, guvernul PDL-UDMR nu poate aloca nici un ban din aceste imprumuturi pentru economie.

De fapt, singurul lucru pe care Guvernul PDL-UDMR il obtine facind aceste imprumuturi este sa se mentina cu orice pret la guvernare, in detrimental intereselor Romaniei si ale romanilor.

Mirel Talos

deputat PNL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *