Mirel Talos solicita Solicit demisia ministrului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National

Talos
Mirel Talos ii cere expicatii D-lui Ministru Ilie Sarbu
10 septembrie 2009
Galgau
Alegeri locale parţiale pentru Consiliul local al Comunei Gâlgau
30 septembrie 2009

Mirel Talos solicita Solicit demisia ministrului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National

MinistruProiectul de lege privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, in partea legata de domeniul culturii, este realizat in spirit comunist intrucit considera vechimea ca singur

element de diferentiere si arunca la cos intreaga legislatie in domeniul cultural. Proiectul da peste cap ierarhia fireasca a rolurilor din sistemul de cultura doar pentru a “indeplini” parametrii economici si a fost realizat intr-un spirit cu totul amatoresc de catre reprezentanti ai Ministerului Muncii si ai Ministerului Finantelor. Intrebat in comisie ce este un “artist liric”, unul din membrii echipei care a realizat proiectul de lege a apreciat ca este “cineva care creeaza”. Netinind cont de legislatia culturala (legea managementului in institutiile de cultura, legea bibliotecilor, legea muzeelor)  legea salarizarii unice in cultura confunda importanta functiilor creative si a celor administrative. De asemenea, consider grav faptul ca legea, in forma propusa de guvernul Boc, impune discrepante intre institutiile de cultura din Bucuresti si cele din tara.

Solicit demisia ministrului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National pentru modul defectuos in care ministerul pe care il conduce a participat la elaborarea acestei legi si pentru incapacitatea de a impune in guvern o forma corecta si coerenta a legii, care sa acorde culturii si oamenilor de cultura importanta si retributia pe care le merita. De altfel, domnul ministru insusi s-a aratat nemultumit de forma legii in fata membrilor comisiei.

 

 

Mirel Taloş

Deputat PNL

Membru al comisiei de cultura, arte, mijloace de informare in masa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *