M.Talos: Alocarea discretionara de fonduri catre primariile PD si UNPR

M.Talos: Refuzul aplicarii unor decizii judecatoresti arata dispretul pentru lege
13 octombrie 2011
M.Talos: Sulfina Barbu a declarat ca indexarea pensiilor in 2012 nu este certa
20 octombrie 2011

M.Talos: Alocarea discretionara de fonduri catre primariile PD si UNPR

Puterea PDL rămâne complet autistă față de problemele reale din societatea românească și continuă politica cinică de „pedepsire” a comunităților locale, care nu și-au ales primari PD sau UNPR.

Actualul guvern sfidează din nou opinia publică, alocând în mod discreționar  fonduri pe criterii politice, prin hotarire de guvern. Lista de 300 de primării care primesc bani de la guvern pentru acoperirea datoriilor și cheltuielilor este dominată de primari ai PD, UNPR si in judetul Salaj de UDMR.

În fruntea listei nationale se află Piatra Neamț, unde primar este Gheorghe Ștefan, către care guvernul a trimis 1,1 milioane lei.

În fața abuzurilor tot mai evidente, Partidul Național Liberal a solicitat formarea unei Comisii parlamentare care să monitorizeze zilnic transferurile bugetare către administraţia locală.

De asemenea, această comisie ar trebui să solicite Guvernului, pentru fiecare localitate din România, alocările făcute în 2011, prin hotărâre de guvern, din rezerva bugetară, transferurile prin intermediul ministerelor de linie şi celelalte sume care sunt alocate pe proiecte și programe speciale.

În plus, PNL va verifica situația din 2009 și 2010 a alocărilor bugetare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *