M.Talos: Guvernarile de tip populist cauta intotdeauna un tap ispasitor

M.Talos: Reorganizarea primariilor inca o dovada a lipsei de profesionalism
24 septembrie 2011
M.Talos: Lipsa investitiilor va condamna Romania la o criza economica prelungita
30 septembrie 2011

M.Talos: Guvernarile de tip populist cauta intotdeauna un tap ispasitor

Guvernarile de tip populist cauta intotdeauna un tap ispasitor pe care sa dea vina atunci cind li se dovedeste incompetenta.Guvernul Basescu-Boc, in al treilea an la rind, conduce Romania pe drumul sigur al scaderii economice, al scaderii

veniturilor, al scaderii nivelului de trai, al scaderii nivelului investitiilor.  Vinovati pentru situatia actuala au fost aratati cu degetul intotdeauna pensionarii. Ei sunt de vina, in opinia domnului Basescu, pentru faptul ca a crescut TVA, ei sunt de vina pentru ca bugetul nu are bani pentru investitii, ei sunt de vina pentru ca tara se indatoreaza in fiecare zi, ei sunt de vina pentru ca economia este in continua scadere. Pentru domnul Basescu, pensionarii sunt o piatra de moara de gitul guvernului PDL, care trebuie sa le plateasca pensiile, ca si cum acest lucru este optional. Domnul Boc a dat si el nenumarate mesaje denigratoare la adresa pensionarilor, pe care i-a transformat in principalii sacrificati ai crizei economice pe care guvernul nu o poate gestiona.  Noul ministru al muncii, Sulfina Barbu, a facut si ea afirmatii denigratoare la comisia de specialitate din Camera Deputatilor, numindu-i pe pensionari “asistati social”. Aceasta noua jignire din partea PDL la adresa pensionarilor arata adevarata fata a PDL, un partid pentru care conteaza voturile nu oamenii, iar oamenii nu au alta valoare decit votul pentru care nu arata atentie decit atunci cind il cumpara cu bani sau pungi cu alimente, in campanile electorale sau la economat.

PNL considera, cum e si firesc, ca pensionarii au contribuit la o casa de asigurari pentru care obtin un venit la batrinete. Acest lucru nu are nici o legatura cu asistenta sociala. Atunci cined guvernul Tariceanu a marit pensile, acest lucru s-a facut din bugetul de pensii, nu din bani imprumutati. Daca guvernul Boc conduce economia la vale, desigur ca nu mai poate plati pensile la acelasi nivel, dar atunci trebuie sa lase pe altcineva sa conduca economia. Ne opunem impozitarii cu 5.5% a pensiilor mici. Ne opunem transformarii pensionarilor de catre PDL in sacrificatii crizei economice.

Mirel Talos Deputat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *