Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, alături de echipa consilierilor județeni ai PNL Sălaj, au depus azi jurământul

Lucian Bode: “Accelerarea proiectelor de infrastructură reprezintă prioritatea absolută a investițiilor naționale”
30 octombrie 2020
Administrație Liberală – Bugetul de stat pe 2021, fără majorări de taxe și impozite
3 noiembrie 2020

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, alături de echipa consilierilor județeni ai PNL Sălaj, au depus azi jurământul

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, alături de echipa consilierilor județeni ai PNL Sălaj, au depus azi jurământul și au preluat mandatele de aleși locali.
La ceremonia de constituire a Consiliului Județean Sălaj au participat, în calitate de invitați, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Transporturilor și Comunicațiilor, Lucian Bode.
↗️Vicepremierul Raluca Turcan:
Va felicit pentru castigarea mandatului de presedinte de CJ si o spun nu cu satisfactia liderului de partid, ci cu bucuria omului care a vazut ca sălăjenii apreciaza onestitatea și performanta.
Va felicit doamnelor si domnilor consilieri pentru mandatele dumneavoastra.
Sălăjenii v-au aratat incredere, iar prezenta mea astazi aici , ca reprezentant al Guvernului Romaniei, imi doresc sa transmita nu doar respectul firesc fata de votul oamenilor, ci si garantia parteneriatului dintre Executivul si Consiliul Judetean Sălaj.
Doamnelor si domnilor, sunteti reprezenantii sălăjenilor ! Vi s-a dat o misiune, aceea de a face bine sălăjenilor si nu partidelor. Va indemn, deci, la constructie!
Domnul Dinu Iancu Salajanu a castigat presedintia si a facut-o promovand proiecte, asumandu-si investitii si cultivand dialogul. Va invit sa faceti, cu totii, aceleasi lucruri!
Trebuie sa recunosc ca ma bucura structura politica a acestui mandat al Consiliului Judetean. Sunteti 11 consilieri PNL, 7 UDMR, 10 PSD, 2 USR-PLUS. Dar mai important decat a fi liberali, pesedisti, udemeriști sau useristi este sa fiti 30 de sălăjeni!
Va multumesc si va asigur de toata colaborarea din partea Guvernului Romnaniei, va reconfirm sprijinul nostru pentru toate marile proiecte , fata de toate initiativele care conduc la mai bine pentru Sălaj.
Sa fie intr-un ceas bun!
↗️Ministrul Transporturilor și Comunicațiilor, Lucian Bode:
• Sunt onorat și emoționat, să mă aflu astăzi, aici, în fața dvs în calitate de ministru in guvernul Romaniei.
Sunt emoționat când mă gândesc la faptul că am avut șansa și onoare să fiu investit de către sălăjeni de două ori, in 2004 și în 2008, in aceasta demnitate publică, mă refer evident la calitatea de consilier județean.
• Așa cum știți, ori de câte ori am avut ocazia i-am criticat, constructiv, pe cei care au condus Consiliul județean Sălaj in ultimii ani; i-am criticat pt ce nu au făcut bine, pt abordări și decizii care mie mi s-au părut greșite.
Astăzi probabil vă voi surprinde, pt că le voi mulțumi celor care au condus destinele acestei instituții în ultimii ani. Le mulțumesc pt lucrurile bune pe care le lasă in urma lor.
Sunt de părere că în urma unor oameni politici responsabili trebuie să rămână lucruri care să influențeze în bine viața socio economică a unei comunități.
• Ne aflăm la finalul unei perioade agitate din punct de vedere electoral. În mai puțin de doi ani am trecut prin alegeri europarlamentare, alegeri prezidențiale, alegeri locale și în 5 săptămâni vom avea alegeri generale.
Evident aceste confruntări electorale uzează, uzează competitorii, uzează electorii.
Dar, să vedem partea bună a lucrurilor.
În următorii 4 ani nu vom mai avea nici o competiție electorală.
Vă propun să folosim această perioadă de pauză în ceea ce privește competițiile electorale, transformând o în PERIOADA IN CARE SALAJUL VA CUNOASTE CEA MAI IMPORTANTĂ ETAPĂ DE DEZVOLTARE, din ultimii 30 de ani.
• Din postura de Ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, postură ce mi-a dat șansa să întreprind demersuri concrete pentru dezvoltarea județului nostru, vă spun că avem o șansă uriașă să urcăm împreună, în trenul dezvoltării județului Sălaj:
[ ] Cine și-ar fi imaginat că Autostrada Transilvania poate deveni o certitudine în județul Sălaj?! Prin semnarea celor 3 contractate de execuție pt cele 3 tronsoane dintre Nadaselu și Suplacu de Bacău, in cursul acestui an, avem certitudinea că anul viitor vom avea șantierele deschise pe cei 57 de km de autostradă (cu toate beneficiile care decurg de aici, pt comunitatea noastră)
[ ] Nici cel mai optimist zalauan nu mai spera că epopeea VO Zalău va avea un deznodământ fericit. Iată că astăzi avem un contract de proiectare și execuție în derulare, cu finanțare europeană asigurata, iar in 2022 antreprenorul are obligația să predea acest obiectiv către beneficiar(CNAIR), evident, cu toate beneficiile pe care le aduce o VO funcțională pt o comunitate.
[ ] Investitiile in rețeaua de DN din județul Sălaj, depășesc in acest an, echivalentul ultimilor 10 ani cumulat. Mă refer evident la DN1F, DN1G, cu toate beneficiile pt mobilitatea bunurilor și a persoanelor, crescând astfel mult gradul de siguranță a circulației pe aceste artere rutiere.
• Acesta este doar începutul unui drum ireversibil pe care consider că a intrat județul Sălaj, DRUMUL DEZVOLTĂRII.
În următorii 4 ani vom avea autostradă de la Poarta Salajului la Boita, de km, vom avea autostradă de la Nusfalau la Bors, 70 de km.
Am spus-o și o repet:
Dezvoltarea infrastructurii este o condiție sine qua non pt stimularea investițiilor, pt crearea de locuri de muncă bine plătite.
Acest lucru îl va genera in Sălaj finalizare Autostrăzii Transilvania.
Infrastructura de transport va fi coloana vertebrală pe care se va ridica economia României, economia Salajului.
• Suntem poziționati geografic între doi poli de dezvoltare regională foarte puternici, Cluj și Bihor. Aceste două județe s-au dezvoltat enorm in ultimii ani, având ca motoare de creștere economică orașele Cluj Napoca și Oradea.
Am puteam spune că acesta este un dezavantaj pt noi, riscând să devenim furnizori de resurse umane pt cele două județe.
Una din mizele importante ale următorilor 4 ani trebuie să fie cea de ALINIERE A JUDEȚULUI SĂLAJ la ritmul de dezvoltare a județelor Cluj și Bihor. Stă în puterea noastră, a tuturor să reușim acest lucru.
• Acest moment este unul marcat de foarte multa responsabilitate in ce ne priveste. Cred ca odata cu depunerea acestui juramant va incepe o perioada de munca sustinuta, o perioada in care noul presedinte al Consiliului judetean va trebui sa dea dovada de implicare, de daruire si de perseverenta, guvernat constant de o singura realitate: asumarile din ultimele luni.
• La fel cum pana acum am crezut in victoria lui Dinu Iancu Salajanu, azi cred in capacitatea lui de a-si duce la indeplinire obiectivele. Dupa cum probabil stiti, a avut un plan administrativ bine pus la punct, ancorat in realitatile locale. Cu toate ca nu va fi usor, cred in energia si dorinta lui de a pune in aplicare acest plan, alaturi de echipa de la consiliul judetean.
• Vreau sa va asigur de intreaga mea sustinere si implicare. Asa cum am spus in numeroase alte randuri, succesul administrativ este foarte strans legat de intreaga echipa. Alegerile din 6 decembrie vor defini aceasta echipa si impreuna, reprezentanti ai salajenilor in forul legislativ, executiv si administrativ judetean, vom depune toate eforturile posibile pentru atingerea dezideratelor asumate. Singura noastra carte de vizita peste 4 ani, la finalul mandatului preluat astazi va fi aceea a portofoliului de realizari.
• In final as vrea sa va urez tuturor succes în ceea ce v-ati propus și să vă felicit pe toti cei care azi vă începeți mandatul la Consiliul Judetean Sălaj.
Doamne ajuta!
↗️Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu:
Vă mulțumesc tutruror celor care ați ales să ne fiți alături în acest moment extrem de important pentru mine, precum și pentru fiecare dintre colegii consilieri județeni. Vă felicit pe toți cei care ați obținut funcția de consilier județean și îmi doresc să avem o colaborare onestă și eficientă pentru binele Sălajului și a sălăjenilor.
Sălăjenii ne-au acordat încrederea lor, iar începând de astăzi trebuie să ne dovedim demni de această încredere.
Toate funcțiile sunt efemere, dar ceea ce contează sunt lucrurile pe care le lăsăm în urma noastră. Avem înaintea noastră patru ani în care deciziile pe care le vom lua ne vor reprezenta. Acțiunile noastre trebuie să atingă nivelul angajamentelor pe care le-am făcut, și nici unul dintre noi nu trebuie să uite că suntem depozitarii unui număr important de voturi, fapt ce denotă încrederea și speranța celor care ne-au ales.
Pentru că unul dintre principiile care m-a ghidat în campania electorală a fost ”alegătorul este stăpânul alesului” și având în vedere situația epidemiologică cu care se confruntă județul nostru din cauza epidemiei de coronavirus, vreau să vă anunț că prima vizită de lucru pe care o voi face va fi la Spitalul Județean de Urgență pentru a mă asigura că, împreună cu corpul medical, vom face tot ce ne stă în puteri pentru siguranța cetățenilor!
Închei reamintind că, în opinia mea, cea mai însemnată valoare a Sălajului sunt oamenii. Începând de astăzi, atât eu, cât și colegii consilieri județeni trebuie să ne gândim cu multă responsabilitate la sălăjeni și la ce putem face pentru binele comunității.
Cred că noul Consiliu Județean poate fi unul dintre motoarele de dezvoltare al județului nostru. Sălajul trebuie să intre pe un sens unic: cel al dezvoltării!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *