Moțiunea de Cenzurã PNL: PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă
20 noiembrie 2017
Protest PNL Salaj: „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”
21 noiembrie 2017

Sute de persoane au protestat luni incepand cu ora 18:00 in Zalau si si-au manifestat nemultumirea printr-un marș anti-Guvern

si s-a citit in fata prefecturii textul motiunii de cenzura ce a fost depusa vineri in parlament. Politicienii din partea PNL si USR au depus in parlament motiunea de cenzura cu titlul „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”, iar pe platoul din centrul orasului a fost prezentata motiunea.

 

„Îndrăzniți să credeți”  că în mai puțin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coșul de gunoi promisiunile făcute în campanie și, odată cu ele, speranțele românilor într-un trai mai bun.

„Îndrãzniți sã credeți” cã au mințit cu nerușinare când au promis majorarea salariilor pentru angajații din sectorul public. Au promis creșteri de salarii de 25% care se dovedesc praf în ochi. La începutul anului viitor, veți vedea cã salariile au crescut doar pe hârtie și veți constata cã Dragnea și ai lui și-au bãtut joc de noi.

Mai mult decât atât, sunt sectoare unde salariile vor scãdea anul viitor. Angajații din administrația localã, tinerii din IT și persoanele cu dizabilitãți vor avea veniturile amputate.

„Îndrãzniți sã credeți” cã domnii Dragnea și Tudose, în programul prezentat alegãtorilor au promis reducerea contribuțiilor sociale la 35% iar veniturile sub 2.000 lei trebuiau scutite de impozit, dar acum s-au fãcut cã au uitat.

„Îndrãzniți sã credeți”, cã Dragnea și Tudose nu au spus nimic, dar absolut nimic în campania electoralã despre mutarea contribuțiilor sau de furtul din pensiile private ale tinerilor, prin reducerea contribuțiilor de la Pilonul 2.

Mai mult, nu au suflat nicio vorbã pensionarilor cã promisiunile de creștere a pensiilor sunt fãcute prin sacrificarea pensiei copiilor și nepoților. Cine ar fi fost de acord cu un plan atât de cinic?!

„Îndrãzniți sã credeți” cã PSD și Dragnea au promis o creștere a nivelului de trai însã, în realitate, prețurile au explodat și puterea de cumpãrare a românilor a scãzut în plinã creștere economicã. Inflația a crescut de 13 ori fațã de începutul anului (de la 0,2% la 2,6%).

„Îndrãzniți sã credeți” cã prețurile la carburanți au crescut cu 12% numai din august pânã în noiembrie. Electricitatea s-a scumpit cu 7% în octombrie fațã de septembrie, și cu 12% fațã de decembrie anul trecut. Și prețul la gaze urmeazã sã creascã cu 6%. Practic, toate alimentele s-au scumpit în ultimele 11 luni de zile, în timp ce ei ne spun cã avem producții record în agriculturã.

„Îndrãzniți sã credeți” cã Leul a luat-o la vale și a atins minime istorice și cursul de schimb a depãșit 4,64 Lei/Euro. Mai mult, dobânzile au crescut și indicele ROBOR este la un nivel mai mult decât dublu fațã de începutul anului (de la 0,8% la peste 2%). Românii trebuie plãteascã acum rate mai mari cu peste 150 lei la un credit pentru ”Prima Casã”. Și pentru asta trebuie sã le mulțumeascã celor de la PSD și ALDE.

„Îndrãzniți sã credeți” cã au bulversat pe toatã lumea cu modificãrile aduse Codului fiscal. Bomboana de pe colivã este experimentul fiscal cu TVA Split, prin care au bãgat groaza în mediul de afaceri.

„Îndrãzniți sã credeți” cã datoria României s-a majorat pânã în prezent cu aproape 7 miliarde de lei. Nu vrem sã ne imaginãm unde o sã ne ducã cu împrumuturile pânã la finalul anului însã realizați cã aceste împrumuturi vor fi plãtite din buzunarele noastre ale tuturor românilor care muncesc cinstit și plãtesc taxe la bugetul statului?!

„Îndrãzniți sã credeți” cã au fãcut tot posibilul sã alunge investitorii printr-o guvernare demnã de o țarã bananierã și nu de o țarã membrã a UE. Investitorii fug de guvernarea mincinoasã și haoticã livratã de Dragnea și Tudose.

„Îndrãzniți sã credeți” cã PSDragnea ne scoate din Uniunea Europeanã și face ca România sã abandoneze orice plan de aderare la Zona Euro.

„Îndrãzniți sã credeți” cã oricâte scamatorii ar încerca, de fapt tot ce vor e sã punã Justiția  sub control lor politic pentru a-l scãpa pe Dragnea de dosarele lui penale.

Domnul Dragnea, ar fi bine sã înțeleagã cã românii nu acceptã și nu vor accepta sã dea liber la furat din bani publici dupã modelul de grup infracțional organizat Tel Drum, anchetat de procurorii din România, Uniunea Europeanã și America de Sud.

„Îndrãzniți sã credeți” cã sistemul medical și de sãnãtate este în metastazã iar cinismul pe care îl aratã pãrinților care și-au pierdut copiii în criza vaccinurilor este înfiorãtor pentru cã nu au luat nicio mãsurã sã opreascã epidemia de rujeolã.

„Îndrãzniți sã credeți” cã și-au bãtut joc de medici cu salarii fantastice și de profesori, cãrora le-u promis mãrirea salariului cu 80% de la 1 ianuarie 2018?! Au bulversat sistemul educațional prin demiterea abuzivã a inspectorilor școlari, au lãsat elevii fãrã manuale și nu au fãcut nimic pentru siguranța copiilor în școli. Ce rãmâne dupã ei în Educație? Doar criza manualelor și greșelile gramaticale ale ministrului Educației de care râd și copiii din ciclul primar!

„Îndrãzniți sã credeți” cã au promis 100 de kilometri în acest an și au reușit contraperformanța sã scoatã din circuit mai multe tronsoane de autostradã. Deci, la finalul anului avem mai puțini kilometric de autostradã decât la început. Aceasta este o ”reușitã” demnã de Cartea Recordurilor!

„Îndrãzniți sã credeți” cã sistemul energetic este aproape de colaps, pentru cã au decapitalizat toate marile companii, le-au luat banii de investiții, în timp ce pregãtirea pentru sezonul rece este un dezastru. Este un pericol iminent în aceastã iarnã sã rãmânem fãrã cãldurã și fãrã luminã. Probabil nu va trece prea mult timp și vor putea fi acuzați, și nu exagerãm, de atentat la siguranța naționalã.

„Îndrãzniți sã credeți” cã singurii vinovați pentru eșecul lamentabil al acestei guvernãri sunt domnii guvernanți de la PSD și ALDE. Degeaba încearcã ei sã ridice perdele de fum, degeaba invocã dușmani imaginari, oculte mondiale, forțe nevãzute, degeaba inventeazã teorii ale statului paralel, nimic nu poate justifica neputința și ticãloșia lor.

Dacã existã un stat paralel în România, acela este condus de Dragnea și Tãriceanu, un stat în care domnește corupția, hoția și înșelãciunea, un stat în care poporul trebuie sã fie supus și obedient iar instituțiile statului trebuie capturate și controlate în interesul lor personal.

Da, „Îndrãznește sã crezi!”, domnule Dragnea! „Îndrãznește sã crezi” cã nu existã! Nu existã în istoria post-decembristã cineva care sã-și fi bãtut joc într-un asemenea hal de cei care l-au votat.

Rețeta politicã a actualei guvernãri este putredã, este compromisã și nu va aduce nimic bun nici României, și nici dumneavoastrã. De aceea, vã îndemnãm sã cereți parlamentarilor din județul vostru sã opreascã distrugerea economiei și a statului democratic. Sã voteze pentru susținerea moțiunii de cenzurã depusã de Partidul Național Liberal împotriva guvernului PSDragnea care în campanie a fost mumã și la guvernare este ciumã!

Susțineți Moțiunea PNL! Demisia PSDragnea!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *