România are nevoie de anticipate!

Sedinta Consiliului local Cehu Silvaniei din luna Ianuarie 2020
30 ianuarie 2020
Conferinta la PSD Salaj
14 februarie 2020

România are nevoie de anticipate!

Guvernul PNL continuă să-și facă treaba, chiar cu puteri limitate în urma adoptării moțiunii de cenzură, pentru a se asigura că România rămâne stabilă și sigură!

În pofida moțiunii de cenzură, activitatea ministerelor nu ia pauză, PNL merge mai departe cu reformele, prin toate instrumentele pe care le are la dispoziție! Am arătat în 3 luni de zile o cadență în guvernare, în slujba românilor, pe care o continuăm!

Decizia PNL este de a NU vota în Parlament următoarele 2 formule de guvern succesive propuse (indiferent de premierul nominalizat), pentru a fi îndeplinite condițiile pentru alegeri anticipate. Parlamentarii PNL vor fi prezenți la ședință, dar nu vor vota în favoarea a învestirii Guvernului.

PNL cere un calendar accelerat în Parlament, astfel încât să fie atinse cât mai repede condițiile constituționale pentru dizolvarea Parlamentului de către Președintele României, și convocarea anticipatelor. NU ne sperie amenințările PSD referitoare la tertipuri parlamentare de blocaj, aceasta le va confirma românilor că PSD este aceeași „ciumă roșie”, o forță politică retrogradă, captivă mentalității lui Liviu Dragnea.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată este un act de sfidare a voinței românilor, care susțin într-o majoritate covârșitoare alegerea primarilor în 2 tururi. 80% dintre români își doresc alegerea primarilor cu 50% din voturile exprimate, respectiv să fie reprezentați cu adevărat de cei pe care îi aleg.

România are nevoie de anticipate, are nevoie să se dezvolte, nu poate rămâne blocată de actualul Parlament, devenit ilegitim din cauza PSD. PSD ține România pe loc, PSD răpește șansa României de a se moderniza.
Românii au dreptul la anticipate, oricine își permite să le spună că nu ar trebui să-și exprime opțiunea politică în alegeri face enorma greșeală de a nega practic dreptul la vot!
Anticipatele înseamnă a reda puterea poporului, care să decidă prin alegeri cui încredințează sarcina de a conduce România spre prosperitate. România are nevoie de un Parlament legitim, pentru că nici un proiect pe termen lung nu poate fi implementat câtă vreme Parlamentul este captiv PSD. Buna guvernare are nevoie de alegeri anticipate!
Parlamentul actual ține prizonier poporul român, întrucât este dominat de un PSD retrograd și toxic, preocupat de interesele personale are unor indivizi născuți din pixul lui Liviu Dragnea. Toți parlamentarii PSD actuali sunt rezultatul alegerilor făcute de Liviu Dragnea și poartă modul său de gândire.
Avem în față un Parlament este retrograd, compromis și expirat, nu poate susține agenda de bună guvernare, de reformare a statului, de trecere a României într-o nouă etapă de dezvoltare la care aspirăm cu toții. Actuala configurație a Parlamentului este una care încă permite PSD să influențeze în mod negativ deciziile, să blocheze și să deturneze agenda publică.
Împotriva anticipatelor sunt cei cu interese personale, care sunt în realitate preocupați doar mizele lor mici, meschine referitoare la propriile mandate de parlamentar.
Doar cei cărora le este frică de votul românilor se împotrivesc anticipatelor, pentru că realizează faptul că nu îi mai reprezintă pe români și nu vor mai primi încrederea acestora. Singurul motiv real care stă în spatele celor care sunt împotriva anticipatelor este frica de a nu obține un nou mandat sau de a pierde privilegiile actuale.
PNL are angajamentul anticipatelor, pe care îl menține întrucât reprezintă o promisiune luată în fața românilor. PNL a fost primul partid din România care a vorbit de anticipate și a decis că va face tot posibilul pentru reda puterea poporului. Ar fi anti-democratic să putem ajunge la anticipate și să nu le facem, să refuzăm relegitimarea Parlamentului în alegeri.
Majoritatea covârșitoare a românilor susține anticipatele, pentru că dorește o schimbare deplină, până la capăt. Românii au nevoie de certitudine, de o guvernare solidă, de un Parlament care să-i reprezinte cu adevărat, să muncească pentru ei, NU împotriva lor.
Anticipatele sunt soluția cinstită la actuala conjuctură politică, și tocmai din acest motiv principalul adversar al acestora este PSD. De altfel, în mod tradițional PSD este împotriva exercitării libere și deschise a votului, cultivând de fiecare dată absenteismul și promovând instrumente de blocare a votului. Nici de această dată PSD nu se dezminte.
Anticipatele sunt enorma șansă de modernizare a României, prin eliminarea politicii de tip „un pas înainte, doi înapoi” și așezarea unui model de dezvoltare occidental, în care fiecare este prețuit la adevărata valoare și își poate face un rost în viață prin muncă cinstită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *