Stimati domni si doamne deputati si senatori – Am primit la redactie

Vezi de ce nu s-a constituit consiliul local la Cehu Silvaniei
26 iunie 2012
Cat de mult ne costa referendumul?
18 iulie 2012

Stimati domni si doamne deputati si senatori – Am primit la redactie

Suntem un grup de romani-americani plecati din tara ca urmare a deciziilor politice pe care multi dintre dumneavoastra, sau din

partidele dumneavoastra, le-au luat in ultimii 22 de ani si care au avut efecte negative asupra noastra, viitorului nostru si al familiilor noastre.
Va scriem cu solicitarea sa nu votati pentru suspendarea Presedintelui Romaniei dand astfel dovada ca, cel putin acum, in cel de-al 12-lea ceas, sunteti persoane responsabile, care pun interesul si viitorul tarii mai presus de interese meschine personale ori de grup.
Deciziile nesabuite pe care le-ati luat in ultimele zile, de la schimbarea abuziva a Avocatului Poporului la incatusarea Curtii Constitutionale, au stupefiat o intreaga lume. Toti oamenii cu un minim simt al civilizatiei si democratiei stau si urmaresc grotescul spectacol pe care-l jucati in Romania si nu le vine sa creada ca asa ceva se poate intampla intr-o tara “civilizata”, membra NATO si a Uniunii Europene. Avem colegi de la lucru sau vecini de casa ori bloc care ne intreaba daca e adevarat ce au citit in presa americana.

Stimati domni si doamne,
Romania si-a cladit o imagine buna in lume datorita multor romani anonimi care, la locul lor de munca – indiferent ca au spalat vase in restaurante ori ca lucreaza ca programatori la Microsoft -, au dat dovada ca sunt oameni responsabili, oameni care stiu sa duca la bun sfarsit ceea ce li s-a dat de facut.

Nu in ultimul rand, Romania a capatat un respect deosebit in lume datorita bravilor soldati romani care, umar la umar cu soldati americani ori de alte natii din NATO, s-au luptat, iar unii au si murit, pentru a apara libertatea si a impartasi altor natiuni idealurile democratice.

Prin actiunile dumneavoastra din ultima perioada pur si simplu v-ati batut joc de toata munca acestor romani si, mai ales, de sangele si jertfa bravilor nostri soldati romani. Cu ce tupeu puteti sta in fata soldatilor romani care lupta si sprijina recladirea Afganistanului sa devina o democratie functionala, de pilda, cand dumneavoastra calcati in picioare tocmai principiile care creaza o democratie?

Silviu Brucan spunea prin anii 90 ca Romania are nevoie de 25 de ani ca sa isi revina din comunism. Prin actiunile dumneavoastra iresponsabile din ultimele zile, ati mai adaugat cel putin inca un sfert de veac la “proorocia” lui Brucan.

Doamnelor si domnilor parlamentari,
Veti vota astazi nu suspendarea lui Traian Basescu, ci directia in care doriti sa conduceti Romania. Omul Traian Basescu este trecator prin fuctia respectiva, la fel cum sunteti fiecare dintre dumneavoastra.

Cel fel de viitor doriti sa votati astazi pentru Romania si pentru romanii ramasi acasa? Un viitor in care totul e nesigur, in care unii sunt mai presus de lege, unde toata lumea da jos pe toata lumea, unde toti va tradati intre voi? Ce lectie de viata si de responsabilitate ii invatati pe copii si nepotitii dumeavoastra?

Ori doriti, ca cel putin in ultimul ceas, sa votati pentru o Romanie stabila, unde institutiile sunt respectate indiferent de cei trecatori care se perinda prin fruntea lor?

Astazi stampila e in mainile dumneavoastra. Maine, insa, va fi in mainile noastre. Istoria si noi va vom judeca pe fiecare in parte pentru decizia pe care o veti face astazi!

Nu uitati: “What goes around, comes around”, sau, cum ar spune romanul, “cine ii sapa groapa altuia cade singur in ea”.

Dovediti ca sunteti oameni maturi, responsabiliti si independenti, votand pentru ne-suspendarea Presedintelui Romaniei, corectand astfel ce se mai poate corecta din imaginea deja sifonata a Romaniei pe plan extern.

Romanii nu v-au votat ca sa bagati Romania inapoi in comunism !!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *