Tanarul pesedist si-a aratat din nou imaturitatea politica

M.Talos: Bugetul anului viitor va fi cel mai sarac
14 noiembrie 2011
Masura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”
4 decembrie 2011

Tanarul pesedist si-a aratat din nou imaturitatea politica

Dupa cum stiti, luni 28 noiembrie 2011, Vasile Blaga a fost ales preşedinte al Senatului, cu 69 de voturi pentru, în timp ce propunerea USL, Titus Corlăţean, a primit doar 63 de voturi.

PDL a ieşit întărit din lupta cu USL pentru preşedinţia Senatului. Am arătat unitate, atât la nivelul partidului, cât şi al coaliţiei. Cel mai important este că un om cu experienta si pregătirea lui Vasile Blaga poate în mod real să ajute la recuperarea întârzierilor, în plan legislativ, din Senat.

Din tot scandalul revocării lui Mircea Geoană, USL în general şi PSD în mod special au pierdut. Se pare că Ponta a vrut din tot sufletul să se bucure şi el de porecla atribuită lui Geoană de către Ion Iliescu. USL nu a îndrăznit să îl propună pe Crin Antonescu ca şi candidat pentru simplul motiv că funcţia de preşedinte al Senatului presupune un program foarte încărcat, cu multe primiri, şi cu multe şedinţe ce trebuie deschise la 9 dimineaţa. Ceea ce l-ar fi incomodat enorm pe preşedintele PNL, unul dintre cei mai mari absenţi de la lucrări.

In loc de concluzii: Victor Ponta este singurul vinovat pentru pierderea de către PSD a unei funcţii atât de importante, tânărul pesedist arătându-şi din nou imaturitatea politică. La rândul său, Crin Antonescu – care se visează preşedintele României – nu a candidat pentru şefia Senatului, ceea ce îl califică drept un om politic lipsit de curaj.

Alegerea lui Vasile Blaga, un profesionist al administraţiei publice, a fost unul dintre puţinele lucruri fireşti care s-au întâmplat în Senat în ultima perioadă. Senatul nu mai putea fi condus de un pesedist care să continue blocajul legislativ.
Contestaţia PSD la Curtea Constituţională se va termina precum toate celelalte contestaţii făcute până acum: va fi respinsă, deoarece nu are nici o bază juridică.

Asadar, o mutare pragmatica si inteligenta, intarind astfel PDL, in perspectiva grelelor batalii electorale care urmeaza, totodata intarind coalitia la guvernare; putem afirma, fara sa gresim, ca suspendarea presedintelui s-a jucat deja la Senat.

Presedinte PDL Salaj
Dep. Lucian Bode

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *