𝟑,𝟐,𝟏…𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭 𝐂𝐨𝐝𝐞 𝐊𝐢𝐝𝐬!

Program prelungit pentru plata cu bonificație a impozitelor și taxelor locale
19 martie 2023
Polițiștii au confiscat un camion de lemne
19 martie 2023

𝟑,𝟐,𝟏…𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭 𝐂𝐨𝐝𝐞 𝐊𝐢𝐝𝐬!

     Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Sălaj, continuă și în acest an cursurile de programare gratuită Code Kids, pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Astfel, o nouă grupă de copii pasionați de tehnologie au pornit în această aventură, alături de colegele noastre, Bodis Ottilia și Hosu Simona!
    În Sălaj, proiectul 𝐂𝐨𝐝𝐞 𝐊𝐢𝐝𝐬 împlinește 7ani! Am început în 2017 cu o parte din bibliotecile comunale, iar în 2018 a intrat și în program și Biblioteca Județeană Sălaj. Acum, sunt active 3 cluburi unde copiii învață gratuit programare: în Zalău, Marca și Cizer. De-a lungul anilor, copiii care au ales să facă programare în cluburile înființate în bibliotecile publice din Sălaj au participat la zeci de concursuri și târguri de știință de unde s-au întors cu premii, au învățat să lucreze pe platforma Scratch și în AppInventor, au creat diverse aplicații, au programat roboți, au fost în vizită la diverse firme IT din Cluj-Napoca și Baia Mare, au învățat să socializeze și să aibă încredere în propriile forțe.
  𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐎𝐃𝐄 𝐊𝐢𝐝𝐬 - 𝑪𝒐𝒑𝒊𝒊𝒊 𝒇𝒂𝒄 𝒄𝒐𝒅𝒊𝒏𝒈 𝒊̂𝒏 𝒃𝒊𝒃𝒍𝒊𝒐𝒕𝒆𝒄𝒊𝒍𝒆 𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄𝒆, are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban își dezvoltă competențeledigitale și se implică în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste tot mai mulți copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Biblioteci publice din 39 de județe ale României, printre care și Sălajul, la care se adaugă municipiul București și Republica Moldova, sunt implicate direct în implementarea acestuia, prin personalul angajat și spațiile deținute.
     Într-o lume în care tehnologia avansează cu rapiditate, CODE Kids reprezintă o oportunitate de alfabetizare digitală pentru copii, astfel încât aceștia să fie pregătiți să dea piept cu meseriile viitorului. Elevii au acces la noile tehnologii și la instruiri gratuite oferite de profesioniști în domeniu, crează aplicații mobile, jocuri sau animații, învăță să programeze roboței, își dezvoltă cunoștințele de matematică, logică și limba engleză și descoperă munca în echipă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *