20 de kilograme de articole pirotehnice deținute fără drept, confiscate de polițiștii sălăjeni

Ziua revolutiei romane si a libertatii
22 decembrie 2023
Sambata 23.12.2023 a nins in Zalau
23 decembrie 2023

20 de kilograme de articole pirotehnice deținute fără drept, confiscate de polițiștii sălăjeni

Joi, 21 decembrie a.c., în baza planului de acțiune „Pirotehnic 2023/2024”, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au depistat patru bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani, din municipiul Zalău și din localitățile Poiana Blenchii, Someș-Odorhei și Peceiu, județul Sălaj, și o femeie de 28 de ani, din localitatea Lazuri, județul Sălaj, care dețineau în total, fără drept, 20 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2 și F3, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

Articolele pirotehnice deținute fără drept au fost ridicate, în vederea confiscării, iar în cauză, polițiștii de la arme au întocmit câte un dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Reamintim cetățenilor faptul că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la un an.

Polițiștii sălăjeni vă reamintesc că sunt interzise deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 și F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehniști, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la un an.

Polițiștii sălăjeni vor acționa, pe întreaga perioadă a sărbătorilor de iarnă, pentru combaterea cu fermitate a comerțului ilegal cu articole pirotehnice, dar și a folosirii ilegale a acestora, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prin care să se prevină apariția unor accidente sau pagube materiale. – Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *