29 iunie 2024 – O zi de neuitat la școala generală din localitatea Chieșd

Se asfalteaza in cartierul Porolissum
5 iulie 2024
Dacă îl vedeți pe Sergiu sunați de urgență la poliție! Vă rugăm distribuiți!
7 iulie 2024

29 iunie 2024 – O zi de neuitat la școala generală din localitatea Chieșd

Ora 10:00
Elevi îmbrăcați în costume populare îi întâmpină cu pâine și sare pe foștii elevi, absolvenții clasei a VIII-a, promoția 1974. Se adună la poarta școlii, după 50 de ani ,absolvenți și profesori veniți de aproape și de departe, din Sălaj, Bihor, Timiș, Arad și Timis, din Ungaria, Spania și Anglia. Brațele larg deschise, îmbrățișările strânse, zâmbetele, ochii plini de uimire marchează bucuria revederii. Pe chipurile brăzdate de trecerea anilor recunoști, poate, un zâmbet, o privire sau gropițele din obraji.
Ora 11:00
Copleșiți de emoție, foștii elevi intră în moderna sală de clasă a școlii. Ai impresia că peste școală n-au trecut anii. Aceasta a ⹂ întinerit ⹂ și a devenit mai frumoasă după 5 decenii. Nostalgia pune stăpânire pe elevi, profesori și invitați, deopotrivă. Ajunși la o venerabilă vârstă, profesorii prezenți deapănă amintiri și transmit felicitări pentru reușita întâlnirii. Cei care n-au ajuns la întâlnire transmit mesaje prin telefon, prin scrisori și videoclipuri. Lacrimi de dor și de emoție apar în ochii celor prezenți.
Se strigă catalogul. Simțindu-se din nou elevi, participanții deapănă amintiri și prezintă realizările din cei 50 de ani de la absolvire. Simplitatea și modestia își fac simțită prezența.
Dna directoare Ioana Pop acordă diplome jubiliare, diplome de merit absolvenților și diplome de excelență profesorilor. Dl primar Leontin Chiș invită la o nouă întâlnire promoțiile 1972,1973,1974 și 1975 în data de 16 august 1975.
Ora 13:00
Foștii elevi vizitează școala și biserica veche- monument istoric , biserică unde mulți dintre ei și-au unit destinele.
Ora 14:00
Muzica, dansul și voia bună animă petrecerea ce are loc în Căminul Cultural din sat. Bucuria continuă câteva ore apoi absolvemții se despart cu promisiunea revederii în 16 august 2025.

2 Comments

  1. Mulțumiri colegilor, profesorilor, tuturor invitaților pentru prezența la acest memorabil eveniment!

  2. Meseșan Marioara spune:

    Foarte frumos articolul. Felicitări autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *