In Zalau 3452 doze de vaccin HPV expirate au fost distruse

Copii cei mai afectati de virozele respiratorii in judetul Salaj
27 ianuarie 2011
Peste 120 de oameni au participat la dezbaterea pe tema declaratia unica
27 ianuarie 2011

In Zalau 3452 doze de vaccin HPV expirate au fost distruse

Campania Ministerului Sănătăţii demarată anul trecut prin programul de vaccinare a elevelor si femeilor impotriva cancerului de col uterin a fost un eşec in judetul Salaj. Campania a inceput cu stangul in cazul elevelor datorita proastei informari iar medicii din cabinetele scolare asteaptau

acordul scris al mamei sau al tatalui pentru a putea efectua vaccinul. Inainte sa decida, parintii trebuiau informati despre avantajele, dar si dezavantajele serului anti-HPV.
In judetul Salaj au fost imunizate cu toate cele 3 doze de vaccin: 808 fete si femei.

Mihai Cheseli, purtator de cuvant DSP Salaj: Datorita reticentei pe care au avut-o doar 808 fete si femei si-au administrat doza de vaccin impotriva cancerului de col uterin.

Salajului i-au fost repartizate pentru aceasta campanie gratuita de imunizare: 5.919 doze de vaccin din care 3452 doze de vaccin HPV au expirat la 31 decembrie 2010.    

Medicii le-au explicat oamenilor de ce este bine sa-si imunizeze copilele impotriva acestei maladii, dar si ce riscuri exista.  
Sase femei mor in fiecare zi in Romania, din cauza cancerului de col uterin si alte 3.000 afla anual ca au cumplita maladie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *