Ce este Metoda “ Premii şi Câştiguri” și cum să nu-i cădeți victime

Live luni 23.03.2020 circulatia langa Mall Zalau
23 martie 2020
Luni Value Center, doar magazinul Carrefour a mai ramas deschis
23 martie 2020

Ce este Metoda “ Premii şi Câştiguri” și cum să nu-i cădeți victime

Răufăcătorii sună la întâmplare diferite persoane cărora le spun că au câștigat un premiu la anumite promoţii sau jocuri organizate de firme de renume, constând într-o sumă importantă de bani.
Pentru a intra în posesia premiului, victimele sunt sfătuite şi convinse că trebuie să transfere prin serviciile de curierat bancar o sumă substanțial mai mică, pe numele unei persoane din anturajul autorilor.
Recomandări:
Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi. Este de evitat şi trimiterea de copii după buletin sau cărţi de credit prin e-mail sau fax.
Recomandăm ignorarea mesajelor în care se spune că aţi fost desemnat câştigător, la concursuri la care nu aţi participat.
Verificaţi, prin intermediul operatorului de telefonie, fixă sau mobilă, veridicitatea informaţiilor furnizate. În niciun caz nu daţi curs solicitărilor de a vira bani, cu orice titlu, într-un anumit cont, sau de a cumpăra cartele reîncărcabile cu o anumită valoare şi de transmitere a codurilor de reîncărcare.
În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *